Esti aici
Acasa => Stil => Zexe Braserie lansează o nouă colecție de ambalaje, în colaborare cu artista Alexia Udriște

Zexe Braserie lansează o nouă colecție de ambalaje, în colaborare cu artista Alexia Udriște

Proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” continuă și anul acesta. În cadrul său, un artist este invitat anual să creeze o lucrare de artă care se va regăsi pe ambalajele de la Zexe Braserie.

În 2019, artistul care semnează a doua colecție de ambalaje în cadrul proiectului este ilustratoarea Alexia Udriște. „Sufletul meu era încă în Grecia când am început să conturez conceptul ilustrațiilor, așa că nu aveau cum să lipsească smochinele, rodiile și florile de passiflora”, a zis ea. „Mi-am dorit să cuprind o paletă cât mai variată de nuanțe desprinse din anotimpurile mele preferate, mai ales că la Zexe Braserie găsești o selecție diversă de prăjituri pentru când te trezești iarna cu poftă de vară, ori toamna cu poftă de primăvară. Am vrut să surprind exact sentimentul pe care îl ai în vacanță, când te răsfeți. Felicit echipa pentru acest proiect, pentru că umple un gol în industrie. Artiștii plastici sunt încă văzuți ca fiind de neatins, expuși doar în cadre oficiale. Să aducem pictura, ilustrația și grafica în cotidian este exact ce este nevoie în societatea în care trăim”.

Proiectul „Cofetari cu Spirit de Artist” a luat naștere în 2018 ca o inițiativă menită să facă arta mai accesibilă publicului larg, arătând similitudinile dintre cele două meserii, cea de cofetar și cea de artist: dorința de a transmite emoție prin creație, pasiune pentru calitate și lucrul cu mâinile, tradiții aduse în contemporan.

Primul artist invitat să ia parte în acest proiect și să transpună spiritul Zexe Braserie într-o lucrare de artă a fost Maria Dermengiu, în 2018. În 2019, Alexia Udriște, artist cu o bogată experiență în ilustrații pentru cărți pentru copii și ilustrații botanice, s-a lăsat inspirată de valorile cofetăriei propuse de cofetarul Ana Consulea, care a fondat Zexe Braserie, creând o ilustrație botanică ce surprinde atmosfera, nuanțele și roadele celor 4 anotimpuri, în viziune proprie.

Ana Consulea și Alexia Udriște

„Avem nevoie de artă în viața noastră, zi de zi, nu doar într-o galerie sau într-un muzeu”, a explicat Ana Consulea. „De aceea, ne-am dorit să aducem în viața oamenilor care ne trec pragul nu doar prăjituri foarte bune, create din cele mai bune ingrediente, ci și un strop de artă și culoare. Mai mult decât o colecție de ambalaje, Cofetari cu Spirit de Artist înseamnă inspirație, creativitate și emoție, valori indispensabile celor două meserii: cea de cofetar și de artist, dar și un mod de a susține dezvoltarea artei și artiștilor români”.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: