Esti aici
Acasa => Tech and Gadgets => Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran la 360 °

Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran la 360 °

Venind ca o evoluție a conceptului de ecran curbat, designul propus de Xiaomi extinde ecranul OLED și pe spatele telefonului, imaginea afișată având acoperire la 360 °.
Ideea descrisă într-un nou brevet a mai fost prezentată pe un alt prototip – Xiaomi Mi MIX Alpha. Însă limitările tehnologiilor disponibile în anul 2019 nu au permis extinderea ecranului pentru a forma un cerc complet, banda lăsată pentru acomodarea camerei foto stricând iluzia de telefon all-screen.
Deși Xiaomi plănuia să-l vândă în cantități mici, Mi MIX Alpha nu a mai avut parte de o lansare comercială. Însă brevetul recent publicat sugerează că producătorul nu a renunțat complet la acest design, pregătind o nouă versiune îmbunătățită.

Între timp, progresele făcute în domeniul tehnologiei OLED ar putea face posibilă rularea marginii ecranului spre interiorul carcasei, mascând aproape perfect zona unde ecranul închide un cerc complet.
Xiaomi Mi MIX Alpha va avea un succesor cu ecran la 360 °
Complet diferit de telefoanele cu ecran pliabil sau rulabil, noul smartphone Xiaomi cu ecran la 360° probabil că-și va atrage cumpărătorii prin designul său inedit.
Mai mult decât un artificiul de marketing, ecranul cu vizibilitate la 360° are o contribuţie reală în utilizare, putând afişa alertele primite chiar dacă telefonul este aşezat cu faţa în jos. Un alt atu este şi posibilitatea de a seta orice aranjament butoane virtuale, îndeplinind diverse roluri în interfaţa Android şi în aplicaţiile compatibile.

Din păcate, la fel ca și prototipul Mi MIX Alpha, noul concept are nevoie de ample optimizări software pentru a funcționa la întregul potențial, rămânând de văzut dacă Xiaomi va putea duce la îndeplinire un proiect atât de ambițios.

Articolul Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran la 360 ° apare prima dată în Go4IT.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: