Esti aici
Acasa => Tech and Gadgets => Xiaomi ar putea lansa un smartphone cu zoom optic 5x, expandabil până la valoarea 50x în modul digital (Telefoane mobile)

Xiaomi ar putea lansa un smartphone cu zoom optic 5x, expandabil până la valoarea 50x în modul digital (Telefoane mobile)

Potrivit informaţiilor obţinute de entuziaşti ai forumului XDA Developers, analizând măruntaiele ultimei versiuni a aplicaţiei MIUI Camera, Xiaomi va lansa un smartphone echipat cu o cameră foto capabilă să atingă zoom optic 5X, amplificabil până la factorul 50X în modul zoom digital.

Referită folosind denumirea ”tele 5x”, opţiunea nou adăugată în codul aplicaţiei sugerează folosirea unei configuraţii multi-camera, cu obiectiv dedicat pentru funcţia zoom.

Fără a menţiona în mod explicit folosirea de zoom digital, Xiaomi referă funcţia de amplificare 50x folosind denumirea ”ultra tele” şi o recomandă utilizatorilor pentru captarea în mai multe detalii a obiectelor aflate la distanţă. Astfel, este plauzibil ca implementarea să presupună ceva mai mult decât aplicarea unui banal algoritm de interpolare, Xiaomi având deja oarecare experienţă cu folosirea tehnologiilor AI pentru accentuarea detaliilor din imagini.

Din păcate, modificările apărute în aplicaţia de captură nu sunt de ajuns pentru a şti despre ce telefon este vorba, deşi, suspect principal este următorul flagship Xiaomi Mi 10. Aşteptat la începutul anului viitor, acesta ar putea fi şi primul telefon Xiaomi capabil să filmeze la rezoluţie 8K, ce-i drept, doar cu 30 de cadre pe secundă.

Citeşte şi: Motorola One Macro, prezentat cu o cameră foto capabilă să obţină instantanee impresionante de foarte aproape

Cert este că există deja un smartphone capabil să ofere zoom digital până la valoarea 50x – Huawei P30 Pro – iar nivelul de claritate este convingător. Pentru fi mai mult decât o menţiune pe lista cu specificaţii, implementarea celor de la Xiaomi trebuie să ofere ceva în plus.

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: