Esti aici
Acasa => Sanatate => Unde ne izolăm? Locuințele din România, cele mai aglomerate din UE

Unde ne izolăm? Locuințele din România, cele mai aglomerate din UE

Reading Time: < 1 minut


Locuințele din România sunt cele mai aglomerate din Uniunea Europeană, iar statisticile privind supraaglomerarea arată cât de mare este problema spațiului insuficient, mai ales în contextul pandemiei. În cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 17,2% din populaţie trăia anul trecut în gospodării supraaglomerate, adică numărul camerelor era insuficient comparativ cu cel al membrilor din gospodărie, pe primul loc situându-se România, cu aproape jumătate din populaţie (45,8%), arată datele Oficiului European de Statistică.

Potrivit statisticilor Eurostat, cu două din cinci persoane care trăiau în anul 2019 în gospodării supraaglomerate, sunt Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croaţia (38,5%) şi Polonia (37,6%). La polul opus, statele membre cu cele mai scăzute rate de supraaglomerare sunt Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) şi Olanda (4,8%).

Tot anul trecut, aproape trei sferturi din populaţie trăia în locuinţe subocupate (adică locuinţele sunt considerate prea mari pentru necesităţile celor care locuiesc în gospodăriile respective) în Malta (72,6%), Cipru (ambele cu 70,5%) şi Irlanda (69,6%).

Alte state membre unde mai mult de jumătate din populaţie trăieşte în locuinţe subocupate sunt Spania (55,4%), Luxemburg (54%), Belgia (53,9%) şi Olanda (53,4%).

În schimb, mai puţin de 15% din populaţie trăia în locuinţe subocupate în România (7,7%), Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%), Croaţia (12%), Slovacia (14%) şi Italia (14,2%).

The post Unde ne izolăm? Locuințele din România, cele mai aglomerate din UE appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: