Esti aici
Acasa => Coronavirus COVID-19 => Una din 10 mame are sub 15 ani. Consecințe: număr mare de nașteri premature, rate ridicate de abandon școlar și în maternități (secretar de stat)

Una din 10 mame are sub 15 ani. Consecințe: număr mare de nașteri premature, rate ridicate de abandon școlar și în maternități (secretar de stat)

„Am primit de dimineață rezultatul unui studiu condus de colegii de Institul Național pentru Dezvoltarea Mamei și Copilului alături de INSP și Universitatea Carol Davila și, citind toate acele date, realizăm cât de mare este problema și cât de multe lucruri avem de făcut. Am găsit faptul că 10% din totalul nașterilor aparțin mamelor adolescente. Numărul lor- 16.000 este mare chiar și pentru anul 2021. Consecințele sunt reprezentate și de un număr foarte mare de avorturi- peste 4000. Vedem și un număr crescut de nașteri premature dar și o frecvența mare a comorbidităților și a complicațiilor sarcinii, alături de rate mari ale abandonului școlar – pentru că o mamă tânără nu va mai avea disponibilitatea să urmeze cursurile școlare- și o rată mare de abandon a copiilor în maternități. E o problemă pe care am trăit-o toți cei care am lucrat în sistem”, a spus marți Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: