Esti aici
Acasa => Stil => Un nou organ a fost descoperit în corpul uman. Ar putea explica de ce se răspândește cancerul

Un nou organ a fost descoperit în corpul uman. Ar putea explica de ce se răspândește cancerul

Un organ care absoarbe șocul asupra țesutului vital și care ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a răspândirii cancerului a fost descoperit în corpul uman, au anunțat oamenii de știință.

Potrivit cercetătorilor, au fost descoperite niște compartimente umplute cu lichid ce asunt situate sub piele, în tot corpul, ele fiind denumite „interstitium”.

Compartimentele sunt unite și se află în jurul tractului digestiv, plămânilor, cvaselor de sânge și a mușchilor, creând astfel o rețea ce este pusă în funcțiune de o „plasă” de proteine puternice și flexibile, scrie Live Science.

Citește și: Studiu – Femeile care au plante de apartament trăiesc mai mult

Autorul studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York, a declarat că inițial se credea că este vorba de un „perete” format din straturi dense de colagen care unește țesuturile. Potrivit acestuia, se credea că acele compartimente erau goale, însă s-a descoperit că în loc de perete este mai degrabă „o autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”.

Oamenii de știință susțin că organul nu a fost descoperit până acum deoarece nu a fost vizibil la microscop și că pregătirea probelor de țesut, tăierea lor în bucăți mici și tratarea lor cu diferite chimiccale face ca fluidul din compartimente să se piardă.

Citește și: Studiu: De ce unii fumători nu au probleme cu plămânii

Totuși, cercetătorii au reușit să descopere organul cu ajutorul unei metode inovative de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană.

Deși specialiștii susțin că această rețea de spații umplute cu lichid reprezintă un organ, au nevoie de mai multe studii pentru a primi oficial această denumire.

Rolul cel mai important al interstitium-ului este faptul că protejează organele, absorbind șocul, în cazul unor probleme la nivelul țesutului.

Totodată, această descoperire îi va ajuta pe medici să explice mai ușor de ce tumorile canceroase invadează stratul de noduli limfatici. Compartimentele umplute cu lichid sunt o sursă pentru limfă – un lichid transparent, incolor, care circulă prin vasele și ganglionii limfatici, precum și în spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: