Esti aici
Acasa => Coronavirus COVID-19 => Umbra poate genera energie electrică. Un dispozitiv dezvoltat de cercetătorii din Singapore produce energie pură chiar și în spațiul interior (presă)

Umbra poate genera energie electrică. Un dispozitiv dezvoltat de cercetătorii din Singapore produce energie pură chiar și în spațiul interior (presă)

Așa-numitul generator de energie cu efect de umbră (shadow-effect energy generator, SEG), dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Singapore (NUS), produce energie electrică cu ajutorul contrastului de lumină între zonele iluminate și cele umbrite, scrie 365 Reblog, citat de ziarul ungar „Népszava”. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista Energy & Environmental Science, scrie cotidianul maghiar Nepszava. „În sistemele tradiționale, sursa de energie este lumina care se dispersează uniform, în timp ce umbra este evitată în mod special, deoarece deteriorează eficiența sistemului. Noi am obținut indirect o sursă de energie din contrastul de iluminare cauzată de umbră. Contrastul induce o diferență de tensiune între zonele iluminate și cele aflate în umbră, generând astfel energie electrică. Acesta este un concept revoluționar pentru producția de energie”, a explicat coordonatorul cercetărilor, Tan Swee Ching, într-un comunicat dat publicității de Universitatea din Singapore.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: