Esti aici
Acasa => Chrome OS => Ubuntu Web Remix va fi o alternativă la Chrome OS construită în jurul browserului Firefox

Ubuntu Web Remix va fi o alternativă la Chrome OS construită în jurul browserului Firefox

Ubuntu Web Remix, un sistem de operare web open source care va concura direct cu Chrome OS dezvoltat de Google, a fost anunțat oficial, pe Twitter.
Noua platformă este dezvoltată în jurul browserului Firefox și va putea fi instalată pe o gamă largă de dispozitive.

Coming soon! Stay tuned!
— Ubuntu Web Remix (@ubunweb) July 22, 2020

Proiectul a fost pornit de către Rudra Saraswat, antreprenorul care a lansat recent Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).
Nu se cunosc, deocamdată, detalii suplimentare despre Ubuntu Web Remix.
Pentru cei care doresc să transforme aproape orice laptop cu Windows în Chromebook există CloudReady, un sistem de operare bazat pe Chromium OS care oferă cam 80% din caracteristicile Chrome OS. Acesta este potrivit pentru laptopurile mai vechi, care au 2/4 GB memorie RAM și stocare pe HDD.
Chrome OS domină în educație
Sistemul de operare dezvoltat de Google are o cotă de piață globală de doar 0,8%, potrivit firmei de cercetare StatCounter. Totuși, platforma este foarte populară în domeniul educație.
Chrome OS (Foto: Google)
În SUA, pe piața K-12 (de la grădiniță până la clasa a XII-a) Chromebook-urile aveau, la sfârșitul anului trecut, o cotă de piață de 51%.
Google anunțat, la începutul anului trecut, că peste 30 de milioane de astfel de laptopuri erau folosite în școlile din întreaga lume.
Articolul Ubuntu Web Remix va fi o alternativă la Chrome OS construită în jurul browserului Firefox apare prima dată în Go4IT.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: