Esti aici
Acasa => Monden => Totul despre cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Povestește cum tatăl i-a bătut mama

Totul despre cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Povestește cum tatăl i-a bătut mama

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. În luna octombrie, George Burcea a lansat pe piață un roman intitulat „Scrisoare către Ceaușescu”. Potrivit spuselor actorului, în carte se povestește cum mama sa a fost băută de către tatăl lui. Ulterior, lucrarea a fost retrasă de pe piață, după ce artistul a instigat tocmai la violența domestică, prin intermediul unui live.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Luna trecută, în octombrie 2021, George Burcea și-a văzut visul împlinit. Iubitul Vivianei Sposub și-a publicat romanul, intitulat „Scrisoare către Ceaușescu”. El a anunțat că lucrarea e bazată pe povestea de viață a mamei mele, victimă a violenței domestice. Astfel, în carte e relatat, în detaliu, modul în care cea care i-a dat naștere actorului a fost bătută de tatăl lui.

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. George Burcea spunea în urmă cu ceva vreme că nu a avut o copilărie tocmai ușoară. Ar fi fost martor la bătăile și jignirile pe care mama lui le-a încasat de la tatăl lui. O consideră pe cea care i-a dat viață o adevărată eroină, pentru că nu a încetat niciodată să lupte pentru copiii ei.

Citește și: George Burcea, despre nunta cu Viviana Sposub, după ce a cerut-o de soție pe Internet:„Uite așa, nu va fi…”

Citește și: George Burcea a scris un roman împotriva violenței domestice, dar a instigat la violență împotriva femeilor, pe Internet:”Vă doresc să vă ia la palme, cu mese, cu scaune. Bărbați, bateți-le”. Editura a retras cartea de pe piață

Citește și: Gabriela Prisăcariu a arătat chipul fiului său și al lui Dani.Cu cine seamănă micuțul Tiago

Citește și: Mirela Vaida a anunțat ce se va întâmpla cu emisiunea Acces Direct din ianuarie:„O să fim pe două posturi”

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Acum ceva timp, George Burcea anunța că a hotărât să scrie un roman bazat pe povestea de viață a mamei lui. Își justifica atunci decizia, spunând că experiența ei este una dureroasă, în care se vor regăsi multe alte femei.

„Am decis să scriu un roman bazat pe povestea de viață a mamei mele. De ce? Pentru că este dureros. Și șocant. Și foarte multe femei se vor regăsi.

Viața mamei mele nu a fost un basm. Ceea ce face această poveste specială e că ea nu a renunțat și a luptat pentru copiii ei. Și asta o face o eroină”, anunța George Burcea acum ceva timp pe Instagram, potrivit romaniatv.net.

Romanul e dedicat mamei lui George Burcea

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. De ziua de naștere a mamei lui, George Burcea îi promitea că va lansa romanul „Scrisoare către Ceaușescu” pentru ea, lucru pe care l-a și făcut. Tot atunci, el spunea că va face și un film despre povestea de viață tulburătoare a celei care i-a dat naștere.

„Ea este Georgeta, mama mea. A iubit, a zâmbit, a alergat de fericire, a alergat de teamă, a fost rănită, a fost lovită, iar peste toate acestea, ca un cadou neașteptat de la doamna viață, un cancer mamar și-a făcut apariția în 2015. L-a învins. Le-a învins pe toate, iar astăzi îmi zâmbește. Voi lansa romanul și voi face și filmul despre tine. Îți promit. La mulți ani, Maman”, scria George Burcea în mediul online.

Povestește cum mama actorului a fost bătută de tatăl lui

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. George Burcea a transmis pe site-ul scrisoarecatreceausescu.com că romanul lui e inspirat dintr-o poveste reală. Actorul a spus că în carte se prezintă situațiile cutremurătoare prin care mama lui a trecut, fiind terorizată de soțul ei. Totodată, el a precizat că lucrarea lui e un manifest împotriva violenţei domestice.

„Inspirat dintr-o poveste reală care stă şi la baza romanului meu de debut care a fost lansat în luna Octombrie 2021, „Scrisoare către Ceauşescu” prezintă situaţiile dramatice prin care mama mea, terorizată fiind de al ei soţ, a trebuit să treacă în anii de final ai dictaturii comuniste. Însă nici nepăsarea celor din jurul ei şi nici ameninţarea morţii nu au oprit-o pe aceasta din a lupta pentru binele ei şi al copiilor.

Deşi este un manifest împotriva violenţei domestice, „Scrisoare către Ceauşescu” reprezintă, de asemenea, un imbold pentru toţi cei care nu văd sensul zilei de mâine şi se complac în situaţii distructive”, scrie pe site-ul menționat anterior.

Lucrarea e structurată în două părți

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Romanul lui George Burcea este împărțit în două. În prima parte, acțiunea se desfășoară în ultimii ani din perioada comunismului. O mamă șomeră, numită Maria, e terorizată de soțul ei. Disperată, ea îi scrie o scrisoare lui Ceaușescu, sperând că astfel își va schimba viața. În cea de-a doua parte a cărții e prezentată povestea lui Alex, fiul femeii, care „împrumută din traumele mamei”.

„Romanul urmarește impactul pe care traumele din viața unei mame se resfrâng asupra fiului ei. Este structurat in două parți. Prima parte se petrece in ultimii ani ai Comunismului. Maria, o mamă șomeră, terorizată de soțul ei, îi scrie o scrisoare lui Ceaușescu în speranța că acesta o va ajuta să-și schimbe viața.

Cea de-a doua parte spune povestea lui Alex, fiul Mariei, care imprumută din traumele mamei sale și se luptă din rasputeri să se vindece”, se mai menționează în sursa citată anterior.

Cartea a fost retrasă de pe piață, după ce el a instigat la violență

Despre ce e vorba în cartea lui George Burcea, „Scrisoare către Ceaușescu”. Ulterior, cartea lui George Burcea a fost retrasă de pe piață. Editura a luat această decizie, în urma unui Live făcut de actor pe Instagram. În filmuleț, el instiga tocmai la violență domestică: „Vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”.

George Burcea și-a cerut scuze public

La scurt timp după Live-ul său, George Burcea și-a cerut scuze în mod public pentru cele spuse. A susținut că nu rezonează deloc cu vorbele sale dure și că, de fapt, el luptă împotriva violenței domestice.

„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine.

Am greșit în felul în care m-am exprimat. Am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste mie și niciunei femei’, e o parte din mesajul scris de George Burcea pe Instagram.

Sursă foto: Facebook

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: