Esti aici
Acasa => Monden => Tinerețea zbuciumată a lui Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor ’50. Actrița de 86 de ani a iubit peste 100 de bărbați, dar și femei

Tinerețea zbuciumată a lui Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor ’50. Actrița de 86 de ani a iubit peste 100 de bărbați, dar și femei

Brigitte Bardot a fost unul dintre sex-simbolurile anilor ’50 și a schimbat standardele în frumusețe, însă a suferit multe depresii și a încercat de mai multe ori să se sinucidă. Brigitte Bardot a fost măritată de patru ori și a avut peste 100 de aventuri amoroase cu iubiți de ambele sexe.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 28 septembrie, Brigitte Bardot a împlinit 86 de ani și chiar dacă astăzi abia mai poate merge, cu ajutorul unui baston, a fost una dintre cele mai frumoase femei din lume și o actriță iubită. Drumul spre faimă a fost presărat cu multe obstacole şi dezamăgiri, potrivit biografiei „Brigitte Bardot:The Life, The Legend, The Movies“, scrisă de Ginette Vincendeau.

Născută pe 28 septembrie 1934, într-o familie bogată din Paris, micuţa Bri, cum o strigau părinţii, a crescut în elegantul arondisment 16, în apropierea Turnului Eiffel. Şi-a petrecut vacanţele în Alpi, iarna, şi la Saint Tropez, vara.

A făcut balet, apoi a lucrat ca model (avea înălţimea ideală pentru acea perioadă, 1, 70 metri, şi, spre deosebire de rivalele sale Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor, nu a avut niciodată probleme de greutate), iar la 15 ani a apărut pe coperta revistei „Elle“. Un an mai târziu, îl cunoştea pe asistentul de regie (mai târziu regizorul) Roger Vadim, de care s-a îndrăgostit nebuneşte, citează historia.ro.

Mai întâi s-au iubit în secret, apoi nu şi-au mai ascuns relaţia, în ciuda faptului că părinţii tinerei s-au opus tot timpul şi chiar au ameninţat-o că o trimit în Anglia. Au renunţat abia când Bri a încercat pentru prima oară (dar nu şi ultima) să-şi ia viaţa. Însă nu i-au permis să se căsătorească cu Vadim până ce nu a împlinit 18 ani.

Se despărțea la fel de repede pe cât se îndrăgostea

După ce a jucat în filmul „Et Dieu… créa la Femme/Şi Dumnezeu… a creat femeia“ (1956), regizat chiar de soțul ei, Brigitte s-a îndrăgostit nebunește de Jean-Louis Trintignant. În 1967, Vadim și Bordot au divorțat. Și Trintignant s-a despărțit de soția lui pentru a putea fi împreună cu actrița franceză, însă nici această relație nu a durat mult. Brigitte l-a părăsit pentru un alt bărbat căsătorit, cânterețul Gilbert Bécaud.

Tinerețea zbuciumată a lui Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor ’50. Actrița de 86 de ani a iubit peste 100 de bărbați, dar și femeiTinerețea zbuciumată a lui Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor ’50. Actrița de 86 de ani a iubit peste 100 de bărbați, dar și femei

Aventură după aventură. Acesta a devenit un fel de tipar în viaţa divei franceze. Bardot însăşi a recunoscut că a avut peste 100 de relaţii, chiar şi cu femei.

Relaţia cu Jacque Charrier, partenerul ei din filmul „Babette pleacă la război“, a fost însă oficializată. Acesta a devenit al doilea soţ al actriţei şi tatăl singurului ei copil: Nicolas, pe care nu și l-a dorit niciodată.

La doar 26 de ani, în 1960, Brigitte Bardot a avut a doua tentativă de a-și lua viața, chiar de ziua ei. A încercat să-și taie venele și a luat somnifere, dar nimeni nu a înțeles motivul. Doi ani mai târziu, actrița avea să se despartă de Charrier, copilul rămânând în custodia tatălui, potrivit click.ro.

Peste ani, actriţa avea să mărturisească: „Nu am fost făcută să fiu mamă. Nu eram îndeajuns de matură pentru a avea grijă de un copil. Eu însămi am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine“.

Au urmat numeroase aventuri cu bărbați și femei, apoi un al treilea mariaj, cu germanul Gunter Sachs, în 1966, care avea să dureze doar trei ani.

BRIGITTE BARDOT
In London
Photo by Omega/Capital Pictures/face to face
– Germany, Switzerland, Austria and France rights only –

„Le-am dat tinereţea şi frumuseţea mea bărbaţilor. Acum le dau înţelepciunea şi experienţa mea animalelor.”, B.B.

Înainte de cel de-al treilea mariaj, cu milionarul german Gunter Sachs, a avut relaţii pasagere cu Mike Sarne, Warren Beatty, Serge Gainsbourg şi Nino Ferrer. Bardot şi Sachs s-au căsătorit la Las Vegas, iar playboy-ul german a cucerit-o după ce i-a „îmbrăcat“ casa din Saint Tropez cu trandafiri aruncaţi dintr-un elicopter. În 1973, Brigitte Bardot s-a retras din film, iar din anii ’80 şi-a dedicat viaţa protejării animalelor.

Cel de-al patrulea soţ a fost Bernard d’Ormale, cu care s-a căsătorit în 1992.

Citește și:

Boala care i-a otrăvit tinerețea lui Brigitte Bardot. Cea mai frumoasă femeie din lume a încercat să-și ia viața de 4 ori

Emoţionanta scrisoare a lui Brigitte Bardot pentru Alain Delon la împlinirea a 80 de ani

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: