Esti aici
Acasa => Stil => Ții post? Atenție la acest aliment! Este extrem de periculos

Ții post? Atenție la acest aliment! Este extrem de periculos

Suntem în postul Paștelui și multe persoane au ales să adopte un regim alimentar vegetarian. Însă, s-ar putea ca postul, în loc să ne energizeze și să favorizeze detoxifierea și curățarea organismului, să ne facă mai mult rău.

Restricțiile alimentare destul de severe ne pot împinge să consumăm alimente fără a mai verifica în amănunt eticheta, iar acum, mai mult ca niciodată, rafturile magazinelor sunt pline de produse nocive sănătății. Alimentele de post procesate sunt pline din calorii și de chimicale, iar consumul lor devine periculos pentru sănătate cu atât mai mult cu cât postul Paștelui este cel mai lung post din an și se întinde pe o perioadă de 40 de zile. În plus, produsele de post procesate sunt obținute din plante modificate genetic și au un conținut foarte scăzut de nutrienți.

În categoria produselor de post de care nu trebuie să te atingi niciodată intră, pe primul loc, crenvuștii de post. Aceștia, pentru a fi comestibili, sunt încărcați de chimicale pentru a suplini materia primă și pentru a le da, totuși, un gust acceptabil. În plus, asemenea celorlalte produse de post procesate, pot avea în compoziția lor albumină sau coloranți de origine animală. Pe de altă parte, pentru a întări argumentul, punctăm că și crenvuștii clasici, care se presupune că sunt făcuți din carne, sunt considerați nocivi pentru sănătate din cauza compoziției ambigue.

De asemenea, alte alimente de care este bine să te ferești în perioada postului (și nu numai) sunt pateurile vegetale, salamul de soia și cașcavalul de post, acesta având la bază foarte multe E-uri și grăsimi hidrogenate, ingrediente nocive pentru sănătate. Încearcă să-ți îndrepți alimentația către fructe, legume, verdețuri de sezon, orez, paste integrale și fructe de mare. Combinația între aceste alimente poate da naștere unei game variate de rețete savuroase și sățioase pentru a depăși perioada postului.

Citește și – Mierea este un aliment de post? Iată argumentele pro și contra

Citește și – Mihaela Bilic dezvăluie cele două ingrediente care se transformă în grăsime

Sursă foto: Shutterstock

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: