Esti aici
Acasa => Monden => Sufleu de ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă

Sufleu de ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă

Rețetă de sufleu de ciocolată. Sufleul este un preparat pe bază de ou, originar din Franța. Combinat cu diverse ingrediente acesta poate servi ca fel principal de mâncare sau ca desert. Sufleurile dulci sunt deserturile perfecte și se fac și foarte repede.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de sufleu de ciocolată. Nu este foarte greu să pregătești un sufleu. Doar trebuie să respecți pașii întocmai. În plus, pentru a evita „prăbușirea” desertului, trebuie să coci fiecare porție în vase separate. Pentru rețeta de astăzi, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și:Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi

Rețetă de sufleu de ciocolată – Ingrediente

– 200 de grame de ciocolată neagră,

– 150 de grame de unt la temperatura camerei,
plus unt pentru uns vasele,

– 175 de grame de zahăr,

– 125 de grame de faină

– șase oua.

Rețetă de sufleu de ciocolată – Mod de
preparare

1. Pentru început, pregătește 6 vase, care
trebuie să fie unse bine cu unt. În acest mod, aluatul va crește fără să se
lipească.

2. Aprinde cuptorul și lasă-l să se încingă
bine.

3. După care, pune untul și ciocolata, pe care
ai rupt-o în bucăți, împreună, într-un vas care plutește în apă clocotită.

4. Amestecă bine până în momentul în care cele
două ingrediente se vor topi.

5. După care, separat, bate gălbenușurile
spumă împreună cu zahărul, până la topirea completă a ingredientului din urmă.

6. După ce ai terminat, amestecă crema de
gălbenușuri cu cea de ciocolată și adaugă făina proaspăt cernută.

7. Apoi, bate spumă albușurile, pe care le vei
încorpora în amestec. Ține minte că spuma de albușuri trebuie amestecată foarte
încet, cu mișcări circulare de jos în sus.

8. Acum este timpul să împarți compoziția în
vasele pe care le-ai pregătit și bagă-le la cuptor, la foc potrivit, spre mic,
timp de aproximativ 10-15 minute. Vor fi gata în momentul în care vor crește și
își vor forma o crustă, care, de cele mai multe ori, se crapă.

9. Sufleul de ciocolată de servește cald,
împreună cu o lingură de smântănă sau frișcă.

Poftă bună!

Sursa Foto: unsplash

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: