Esti aici
Acasa => Stil => Studiu: Copiii cu mame exigente cunosc succesul în viața de adult

Studiu: Copiii cu mame exigente cunosc succesul în viața de adult

Copiii care au mame exigente vor avea șanse de succes mai mari în viață, față de cei care beneficiază de mame indulgente, a arătat Erica Rascon, profesoară la Universitatea din Essex, ce a realizat un studiu pe mii de copii.

Conform studiului, care a analizat peste 15.000 de copii cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, mamele exigente au copii care cunosc succesul în viața de adult, scrie Happy Life Report.

Citește și: Studiu: Femeile care au copii după vârsta de 30 ani trăiesc mai mult

„În multe cazuri, avem rezultate pozitive atunci când ascultăm sfaturile părinţilor, deţi avem tendinţa să credem că sunt depăşiţi de vârstă. Pe de altă parte, indiferent cât de mult evităm să facem ce spun părinţii noştri, orice recomandări influenţează, deşi subtil, deciziile pe care le luăm“, spune Erica Rascon.

Citește și: Studiu: Berea este mai eficientă ca paracetamolul

Astfel, copiii ale căror mame au avut așteptări mai mari sunt mult mai încrezători și mai siguri pe ei. De asemenea, fetele care au avut mame stricte în ceea ce privește educația, au șanse cu 4% mai mici de a rămâne însărcinate la vârste fragede și au mai multe șanse să urmeze cursurile unei universități.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: