Esti aici
Acasa => Monden => Sticluțele cu dezinfectant, un real pericol. Incredibil ce se întâmplă dacă sunt lăsate în spații închise pe timp de caniculă!

Sticluțele cu dezinfectant, un real pericol. Incredibil ce se întâmplă dacă sunt lăsate în spații închise pe timp de caniculă!

În contextul pandemiei de coronavirus, sticluțele cu dezinfectant au devenit un accesoriu „must have”. Puțini se gândesc ce pericol reprezintă acestea, din cauza alcoolului de 70 de grade pe care cele mai multe îl au în componență…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În ultimele luni, din rutina noastră zilnică nu lipsește, pe lângă purtarea măștii de protecție și a spălatului frecvent pe mâini, nici obiceiul de a ne dezinfecta mâinile. Din acest motiv, cei mai mulți dintre noi avem în geantă sau în rucsac o sticluță cu dezinfectant.

Dat fiind că cele mai indicate soluții pentru igienizarea mâinilor conțin alcool de 70 de grade, riscăm să ne confruntăm cu niște situații nu tocmai plăcute pe timp de caniculă…

Lăsate în spații închise, lipsite de aer, și mai ales în mașini, sticluțele cu dezinfectant se pot transforma în adevărate surse de incendiu, dacă afară este vreme caniculară.

Citește și: Cum arată locul de vis unde Iulia Vântur și Salman Khan s-au retras din cauza pandemiei de coronavirus: ”Este casa noastră de vacanță, suntem izolați”

Dezinfectanții de mâini sunt extrem de inflamabili

Cei care au tras primii semnalul de alarmă sunt pompierii americani de la Western Lake fire District, din Wiscounsin, care au avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă sticluțele cu dezinfectant lăsate la voia întâmplării. Aceștia au făcut chiar un experiment, plasând un astfel de recipient în buzunarul lateral de la portiera mașinii, pentru a demonstra cât este de periculos.

Citește și: Laura Cosoi vorbește despre a treia sarcină. Ea și soțul ei își doresc încă un copil: „Trebuie să-i fac și un băiețel”

„Să începem azi cu puțină educație! Am discutat în trecut despre stiuclele de apă lăsate în vehicul când vremea este caniculară. Majoritatea dezinfectanților pentru mâini sunt pe bază de alcool și, prin urmare, sunt inflamabili.

Experimentul pompierilor din Wiscounsin

Dacă îi țineți în mașină, expuși la soare, când este foarte cald, se creează efectul de lupă – e valabil și când sunteți lângă un foc deschis, cum ar fi un grătar, sau dacă fumați -, iar asta poate duce la un adevărat dezastru. Vă rugăm să luați în considerare aceste avertismente, ca să rămâneți în siguranță!, este mesajul pompierilor americani.

Foto: Profimedia

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: