Esti aici
Acasa => Business => Securitatea produselor Huawei, pusă din nou în discuţie de experţii britanici (Business)

Securitatea produselor Huawei, pusă din nou în discuţie de experţii britanici (Business)

Un audit efectuat de oficiali britanici scoate la iveală probleme semnificative cu echipamentele de telecomunicaţii furnizate de Huawei.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente pentru telecomunicaţii din lume, nu reuşeşte să scape de sub umbrela acuzaţiilor de spionaj. Chiar în timp ce oficialii companiei se confruntă cu acuzaţii similare pe teritoriul Statelor Unite, un nou raport publicat de oficiali britanici descrie probleme de securitate ”semnificative” ce ar viza echipamentele de comunicaţii livrate de Huawei, atingând atât partea de software cât şi cea pe hardware.

În timpul investigaţiilor, experţii britanici nu au reuşit să recompile build-urile software care rulează deja pe dispozitive, ceea ce înseamnă că autorităţile nu pot verifica codul executabil pe care se bazează reţelele wireless din Marea Britanie. Oficialii britanici au criticat şi supravegherea slabă a furnizorilor care livrează diverse componente pentru echipamentele Huawei, oricare dintre aceştia putând strecura vulnerabilităţi care să compromită siguranţa dispozitivelor.

Auditul făcut de cea mai înaltă agenţie britanică de securitate cibernetică nu concluzionează cu o solicitare expresă pentru interzicerea echipamentelor de telecomunicaţii Huawei pe teritoriul ţării, o astfel de măsură fiind considerată prea costisitoare şi de natură să întârzie introducerea reţelelor 5G în Marea Britanie.

Citeşte şi: Echipamentele telecom Huawei ar putea fi interzise şi în România. Partidul din opoziţie propune o anchetă

Raportul arată însă că hackeri şi organizaţii susţinute de guverne străine ar putea exploata defectele semnalate.

Deşi nu pune Huawei într-o lumină prea favorabilă, concluzia auditului făcut de experţii britanici vine în contradicţie cu iniţiativele luate pe teritoriul Statelor Unite, unde poziţia oficială este de interzicere totală echipamentelor de telecomunicaţii Huawei. Simţind un moment propice pentru contraatac, avocaţii Huawei au acţionat deja în instanţă Guvernul Statelor Unite, reclamând atacuri desfăşurate de hackeri la adresa propriilor servere. Deocamdată, singurul lucru cert este că problemele nu se vor termina prea curând pentru Huawei.

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: