Esti aici
Acasa => Monden => Saramură de crap cu mămăliguță. Rețetă tradițională

Saramură de crap cu mămăliguță. Rețetă tradițională

Dacă iubești peștele sau vrei îl consumi în ziua de dezlegare la pește din timpul postului, ți-am pregătit cea mai delicioasă saramură de crap cu mămăliguță. Este o rețetă care necesită puțin efort, însă totul va fi răsplătit de gustul senzațional de crap și legume la grătar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru a face această rețetă, ai nevoie de crap proaspăt și de legumele cât mai proaspete. Ai grijă să alegi un pește suficient de mare pentru toată familia.

Rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță – Ingrediente:


  • Pentru saramura de crap:
  • 3 kg crap
  • 2 buc. ardei gras, roșu
  • 2 buc. ardei gras, verde
  • 2 conserve de roșii în bulion( 2×270 gr)
  • 1 caserolă roșii chery
  • 5 ardei iuți
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare și piper
  • ulei
  • Pentru mămăliguță
  • 400 gr mălai
  • 3 l apă
  • 100 gr unt
  • sare

Cum se prepară saramura de crap cu mămăliguță

Se pregătește peștele. Se curăță crapul și se porționează în bucăți mai mici. Se încinge grillul și se formează pe el un pat de sare grunjoasă pe care se așază bucățile de crap. Se întorc de pe o parte pe cealaltă până se rumenesc bine.

Se coc ardeii pe teflonul încins, se curăță și se taie în fâșii. Se coc și ardeii iuți și se taie rondele. Se coc și roșiile cherry și se curăță.

Se pun roșiile din conservă la fiert cu puțin ulei, roșiile cherry și o ceașcă de apă. Se adaugă ardeii. Se lasă la fiert până se întrepătrund gusturile, apoi se adaugă bucățile de pește.

Se lasă saramura de crap la fiert 7-8 minute pentru a-și lăsa și bucățile de crap savoarea în sos.

Se adaugă și usturoiul curățat și pisat, iar după stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: