Esti aici
Acasa => Lifestyle => Beauty => Salvati Copiii da startul taberelor pentru copiii cu parinti plecati in strainatate

Salvati Copiii da startul taberelor pentru copiii cu parinti plecati in strainatate

Salvati Copiii Romania anunta deschiderea taberelor estivale pentru copiii ramasi singuri acasa, insingurati o data in plus pe perioada vacantei de vara. Datele oficiale arata ca aproape 30.000 de copii romani sunt in grija rudelor, dupa ce ambii parinti sau unicul parinte sustinator au fost nevoiti sa plece peste granite, pentru a le putea asigura copiilor un trai decent in tara.

Desi datele ANPDCA vorbesc despre 92.027 de copii cu unul sau ambii parinti nevoiti sa munceasca peste granite la finalul anului 2018, proportiile fenomenului sunt mult mai dramatice. Dintre acestia, 16.331 au ambii parinti plecati la munca in strainatate si 12.806 copii au unicul parinte sustinator peste granite.

Prima tabara va avea loc la Sinaia, in perioada 15-19 iulie si marcheaza inceputul unei serii de activitati recreative si de socializare destinate copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate, cu focus pe perioada vacantelor. Astfel, 120 de copii din judetele Arges, Caras-Severin, Iasi, Hunedoara, Vaslui isi vor petrece impreuna aventura vacantei de vara.

The post Salvati Copiii da startul taberelor pentru copiii cu parinti plecati in strainatate appeared first on Femeia.ro.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: