Esti aici
Acasa => Sanatate => Roboții colaborativi își găsesc de lucru în România

Roboții colaborativi își găsesc de lucru în România

Spre deosebire de roboții „tradiționali” industriali, coboții sunt de dimensiuni mai reduse, ușor de utilizat, cu costuri accesibile și nu necesită instalarea de grilaje de securitate. Liderul mondial în domeniu, compania daneză Universal Robots a livrat în România anul trecut 150 de roboți colaborativi și își propune pentru 2018 o dublare a numărului de coboți. Achizițiile provin din industria auto, prelucrarea metalelor, electronică, precum și prelucrarea maselor plastice. „IMM-urile sunt ținta noastră, nu marile companii. La un IMM, unul sau doi astfel de roboți înseamnă foarte mult în productivitate”, a precizat Horia Stănese, Sales Development Manager UR România, la o întâlnire cu presa.

În 2017, veniturile Universal Robots au fost de 170 de milioane dolari, reprezentând o majorare cu 72% comparativ cu anul anterior. Pentru 2018, compania estimează o creștere a veniturilor de minimum 50%. „Ne așteptăm ca segmentul coboților să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieței de soluții de automatizare”, a mai spus oficialul companiei.

Universal Robots a fost înființată în 2005 de către actualul director tehnic (CTO) al companiei, Esben Østergaard, în calitate de cofondator. Intenția sa a fost de a facilita accesul tuturor companiilor la tehnologie prin dezvoltarea de roboți industriali adaptabili, de dimensiuni reduse, ușor de utilizat, cu costuri accesibile și care garantează siguranță în exploatare. De la lansarea primului său robot colaborativ, în 2008, compania a înregistrat o dezvoltare semnificativă, produsele sale fiind vândute în prezent în întreaga lume, iar cota de piață este 58%.

Universal Robots are în prezent peste 470 de angajați în 22 de birouri din 15 țări.

The post Roboții colaborativi își găsesc de lucru în România appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: