Esti aici
Acasa => Monden => Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Pentru că se apropie postul Crăciunului, v-am pregătit câteva rețete de post delicioase, pe care le poți consuma, de altfel, oricând doriți să renunțați la carne, dar nu și la gustul delicios. Aceste rețete de post sunt foarte simplu de făcut și extrem de gustoase. Mai mult, ele conțin multe vitamine și minerale și sunt ideale de inclus în orice dietă. Sunt cinci rețete de post, pline de legume de sezon ieftine și nutritive.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pregătiți aceste rețete de post, ideale pentru vegetarieni și persoanele care vor să țină postul sărbătorilor. În plus, unele dintre ele sunt ideale pe post de aperitive.

Supă-cremă de dovleac – Rețete de post

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 ţelină
  • 2 cepe albe
  • 800 g dovleac turcesc
  • piper

Mod de preparare:

Supa cremă de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovleacului. Mai jos îți spunem cea mai simplă și ieftină rețetă de supă cremă de dovleac, gata în 30 de minute.

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.

Se verifică legumele şi se scot la scurs. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.

Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.

Pachețele de primăvară – Rețete de post

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pentru umplutură:
  • 40 g ardei roșu
  • 40 g castravete
  • 40 g varză roșie
  • 40 g morcov
  • Pentru dressing:
  • 100 ml lapte de migdale
  • 5 g ghimbir
  • 1 linguriță miere
  • 1 lingură sos soia
  • Alte ingrediente:
  • 2 foi de orez

Mod de preparare

Se taie julien ardeiul roșu, castravetele, morcovul, varza roşie și se împart în 4 cantități egale.

Se așază foaia de orez pe un tocător și, cu ajutorul unei spatule sau pensule, se umezește cu apă caldă. Când foaia de orez devine transparentă și flexibilă se taie în 2 jumătăţi egale. Se așază legumele pe centrul fiecărei foi de orez create. Se rulează fiecare foaie în parte până când sunt cuprinse complet legumele.

Pentru obținerea dressingului, se mixează laptele de migdale, ghimbirul, sosul de soia și mierea. Dressingul se toarnă peste pachețele înainte de servire.

Chifteluțe de legume – Rețete de post

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 1 ceapă galbenă
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță pătrunjel uscat
  • 1/2 linguriță boia picantă
  • 100 g făină
  • 1 vârf de linguriță bicarbonat
  • 60-80 ml apă
  • sare și piper după gust
  • ulei

Mod de preparare:

Taie ceapa fâșii (să arate ca niște mini-spaghete, mai exact) și amestec-o într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele.

Adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă, amestecă bine până când ceapa e bine acoperită de aluat. Dacă acesta nu s-a distribuit în mod egal, adaugă și restul de apă și amestecă. Încinge ulei în tigaie. Când începe să sfârâie, adaugă din aluatul format câteva chifteluțe având grijă să nu se lipească între ele, desigur.

Prăjește-le pe ambele părți până se rumenesc și scapă de excesul de ulei scoțându-le pe un șervețel de hârtie. Le poți face și la cuptor, în tavă, ca să fie mai sănătoase).

Hummus făcut în casă – Rețete de post

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarle ingrediente:

  • 500 g năut
  • sucul a 2 lămâi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pastă de susan
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 crenguta pătrunjel

Mod de preparare:

În mod tradițional, humus se face din piure de năut, pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion.

Humusul este simplu de preparat, iar, dacă vrei să reduci și mai mult timpul de preparare, poți opta pentru năut la conservă, care are același gust ca și cel proaspăt fiert.

Vinete pane – Rețete de post

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 2 vinete
  • usturoi pudră
  • pesmet
  • sare, piper și alte mirodenii (la alegere, după gust)

Mod de preparare:

Începe prin a spăla vinetele și taie-le rondele (nu foarte groase).

Într-un bol combină pesmetul cu pudra de usturoi (în cantitățile dorite de tine) și cu restul de mirodenii pe care le preferi (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia, etc).

Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei în prealabil.

După ce ai trecut vinetele prin compoziția de mai sus, dacă nu vrei să le prăjești în ulei, le poți pune și la cuptor, într-o tavă, pentru 20 – 30 de minute.

Citește și: Ce a convins-o pe Simona Gherghe să se întoarcă în televiziune și să accepte un reality-show:’Emisia îmi permite să fiu plecată de acasă atunci când…’/ EXCLUSIV

Citește și: Gabriela Firea și Simona Gherghe au rupt prietenia, după 20 de ani!Răzvan Săndulescu, soțul vedetei TV, a fost șeful de campanie al lui Nicușor Dan

Citește și: Mirela Vaida, totul despre debutul în televiziune, de acum 16 ani:„La prima emisiune am intrat în direct în trening. Am pornit de la munca de jos’ / EXCLUSIV

Citește și: De ce s-a despărțit Brigitte de Florin Pastramă:„Simte că a fost doar folosită’. Condițiile pe care i le-a pus pentru a se împăca

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: