Esti aici
Acasa => Monden => Reguli de stil în purtarea ceasurilor

Reguli de stil în purtarea ceasurilor

Obiecte practice, accesorii elegante, simboluri ale statutului, ceasurile fac parte parte din arsenalul stilistic al oricărei femei. Cu toate că pot fi purtate în aproape orice context, există anumite reguli stilistice de care poţi ţine seamă, pentru a fi întotdeauna elegantă. Iată-le pe cele mai relevante dintre ele. 

Alege modelul potrivit

Atunci când îţi alegi un ceas este important să ţii seama de silueta ta. Un ceas prea mare pe o mână delicată va ieşi în evidenţă într-un mod nu tocmai plăcut. Aşadar, dacă eşti o minionă cu o siluetă fină sau dacă ai o siluetă subţire, ar fi mai potrivit să alegi un ceas mai mic. Femeile mai înalte cu constituţii atletice, pot opta pentru modelele mai mari. Există sute de modele de ceasuri quartz dama deci, cu siguranţă, vei găsi unul care să ţi se potrivească perfect. 

Poartă-l la ce mână vrei

Chiar dacă în mod tradiţional, ceasul se poartă la mâna stângă, poţi alege să-l porţi la ce mână vrei tu. În ceea ce priveşte stilul sau regulile de etichetă, nu este un faux pas să porţi ceasul la mâna dreaptă, dacă aşa îţi place. Mai mult decât atât, poate fi o marcă distinctă a originalităţii stilului. 

Fără ceas la ţinutele de seară

Chiar dacă vorbim despre un ceas de o fineţe extraordinară sau de un ceas iconic de lux, este nepotrivit să îl porţi la o ţinută de seară foarte elegantă. Ne referim aici la rochiile de gală, lungi, din materiale preţioase sau la orice ţinută pe care o adopţi pentru un eveniment white tie. Pe de altă parte, ceasurile pot fi purtate la ţinutele de cocktail, ca un accesoriu, atâta timp cât nu contrastează puternic cu estetica generală a look-ului tău. 

Clasic versus modern

Bineînţeles, atunci când îţi cumperi un ceas, mai ales dacă este primul sau va fi singurul din colecţia ta de accesorii, el trebuie să se potrivească stilului tău vestimentar. Dacă eşti o persoană care preferă ţinutele oarecum conservatoare, elegante, atunci poţi opta pentru un ceas clasic, cu brăţară metalică sau din piele. Este foarte versatil şi se asortează uşor diferitelor ţinute, de la cele de birou la cele de vacanţă. Ceasurile moderne sau cele bărbăteşti, se potrivesc mai bine persoanelor cu un stil vestimentar sport sau nonconformist.

Armonie între nuanţele metalelor

Încă nu s-a ajuns la o concluzie finală în ceea ce priveşte necesitatea de a purta metale de o singură culoare pentru a fi cu desăvârşire elegantă. Arbitrii stilului încă nu s-au decis. Dacă în trecut era considerat greşit să ai un ceas cu brăţară metalică aurie, de exemplu, şi să porţi inele de argint, acum stiliştii fac frecvent astfel de combinaţii. Aşadar, poţi face alegerea care consideri că ţi se potriveşte cel mai bine. 

Niciodată o copie

Pentru că unele mărci de ceasuri au devenit ele însele simboluri ale stilului, vei întâlni şi copii ale unor ceasuri celebre. Oricât de mult ţi-ar plăcea un model anume sau ai admira o anumită orologerie, nu cumpăra niciodată un fals. Pe lângă faptul că ai încuraja un fenomen reprobabil, nu este deloc un gest elegant. Dacă îţi place foarte mult designul unui ceas de la o casă prestigioasă, încearcă să regăseşti un model asemănător la un brand pe care ţi-l poţi permite. 

Sport sau elegante, simple sau cu un design avangardist, ceasurile sunt accesorii apreciate de foarte multe femei. Ţine cont de sfaturile de mai sus, nu numai pentru a alege modelul de ceas care ţi se potriveşte cel mai bine, dar şi pentru a-l purta cu stil în fiecare zi şi în orice context.

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: