Esti aici
Acasa => Monden => Proprietarul PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter

Proprietarul PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, se numără printre cele cinci persoane care și-au pierdut viața sâmbătă în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska. Kellner era o figură proeminentă a lumii afacerilor din Cehia, Forbes estimând averea sa la 17,5 miliarde de dolari.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Petr Kellner se afla la bordul unui elicopter închiriat, Airbus AS350 B3, care s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska.

O singură persoană aflată la bord a supraviețuit, iar starea sa este gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers.

Omul de afaceri ceh era un practicant al schiatului pe ghețar, un
sport extrem foarte scump care presupune lansarea pe ghețar, dintr-un
elicopter special adaptat, pentru a coborî pe zăpada neatinsă de nimeni
până atunci.

Costul unei astfel de aventuri era de aproximativ 15.000 de dolari de persoană, potrivit g4media.ro.

Kellner controlează grupul ceh PPF Group, care a cumpărat de la gigantul american AT&T pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV, tranzacție aprobată în toamna anului trecut de Comisia Europeană.

Citeste si: Cine este tenismena Andreea Prisăcariu. Are șanse să calce pe urmele Simonei Halep

Citește și: Sabine Schmitz, prezentatoarea Top Gear, a murit la 51 de ani

Citeste si: Ce se întâmplă cu dosarul penal de la Insula Iubirii. Decizia magistraților pentru cei care au cerut despăgubiri

Cine a fost Petr Kellner, proprietarul Pro TV

Petr Kellner (55 de ani), cel mai bogat om din Cehia, care a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei-mamă a PRO TV de la grupul american AT&T, deține un imperiu economic cu legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China, potrivit presei locale și internaționale.

Kellner se clasează pe locul 73 în ultimul top Forbes al miliardarilor din întreaga lume, cu o avere estimată la 15,5 miliarde de dolari. El și-a început cariera în Cehia anilor 90, vânzând produse de birotică.

A devenit un jucător important când, prin intermediul fondului de investiții PPF, a preluat acțiunile multor companii de stat privatizate de guvernele Cehiei din acea perioadă. În 1995, PPF a cumpărat 20% din acțiunile celei mai mari companii locale de asigurări, Česká Pojišťovna, preluând și managementul.

Petr Kellner era căsătorit şi avea patru copii. Miliardarul era implicat în numeroase proiecte caritabile, prin intermediul „Fundaţiei Familiei Kellner” care susţine elevii şi studenţi supradotaţi din medii defavorizate, dar şi îmbunătăţirea calităţii educaţiei în Republica Cehă. De-a lungul anilor, Fundaţia a investit circa 27 de milioane de euro în acţiuni caritabile.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: