Esti aici
Acasa => Sanatate => Pregătiți de furtună?

Pregătiți de furtună?

Indicele Dow Jones a avut recent cea mai mare prăbușire dintr-o singură zi, negocierile legate de Brexit aduc periodic vești tot mai îngrijorătoare, analiștii avertizează că echilibrul fragil care aduce creștere economică globală se poate rupe oricând, nori de furtună par să se adune în multe colțuri de lume. Trăim vremuri poate mult mai interesante decât ne-ar plăcea, dar în toată această agitație există oameni care nici nu clipesc. Se țin de planurile lor de investiții, atacă noi piețe externe, aplică inovații care schimbă radical industriile în care activează. Cu alte cuvinte, își văd de treabă, nu se lasă impresionați de zgomotul de fond care există chiar și când totul merge ca pe roate. Asta nu înseamnă că nu se gândesc la ce ar putea să meargă rău, doar că aleg să acționeze și au planuri pregătite pentru devieri mai mici, mai mari sau chiar catastrofale de la cursul stabilit. Într-un fel, ei sunt exploratorii lumii moderne, care pornesc la un drum lung, greu, cu o destinație nesigură, știind că pot apărea oricând furtuni din senin. Dar asta nu îi sperie, privesc totul ca pe o provocare, obstacolele reprezintă tot atâtea oportunități de a vedea de ce sunt în stare când piața nu te mai primește cu brațele deschise, când furnizorii au probleme în a onora comenzile la timp, când termenele de plată depășesc orice limite previzibile.

Pe marea agitată a economiei actuale, dacă stai pe loc ești condamnat să fii înghițit de valuri. Dacă nu ești pregătit să te repliezi, să pivotezi, să schimbi rapid totul, vei ajunge pe fundul mării înainte să-ți dai seama ce se întâmplă.

Dinamismul și îndrăzeala sunt uneltele exploratorilor moderni de business. Cei care merg contra curentului au mai multe șanse să reușească decât cei luați de vâltoare. Așa că, în acest an, în care furtunile par să se adune la orizont, aveți de ales între a fi cei care se lasă în voia talazurilor sau cei care le înfruntă plini de curaj, pentru a ajunge la liman. Sunteți pregătiți?

The post Pregătiți de furtună? appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: