Esti aici
Acasa => Internet => Pozele încărcate de utilizatorii unui serviciu de photo sharing gratuit, folosite pentru antrenarea sistemelor de recunoaştere facială (Internet)

Pozele încărcate de utilizatorii unui serviciu de photo sharing gratuit, folosite pentru antrenarea sistemelor de recunoaştere facială (Internet)

Lansat încă din anul 2013 ca serviciu gratuit şi fără limită de spaţiu pentru backup-ul pozelor din memoria telefonului, business-ul nu a reuşit sa intre imediat pe profit, administratorii companiei decizând să diversifice activitatea intr-un domeniu mult mai lucrativ.

Disponibil prin intermediul aplicaţiei cu acelaşi nume, serviciul de photo sharing Ever a strâns de-a lungul timpului o colecţie impresionantă de albume cu poze încărcate de utilizatori, foarte utilă pentru dezvoltarea business-ului nou început din anul 2017.

Transformată în furnizor de soluţii pentru recunoaştere facială, compania a folosit pozele private încărcate de utilizatori pentru alcătuirea unei enorme baze de date cu trăsături faciale, servind apoi la antrenarea sistemelor de recunoaştere facială. Software-ul bazat pe tehnologii AI a fost în cele din urmă a vândut către diverse companii şi entităţi guvernamentale, inclusiv din domeniul militar, trăsăturile faciale prelevate de la utilizatorii serviciului Ever, inclusiv membrii familiei şi persoane surprinse accidental în imagini, rămânând memorate permanent în sistem.

Utilizatorii serviciului de photo sharing Ever nu au fost informaţi corect despre folosirea albumelor private în scopul prelevării trăsăturilor faciale şi folosirea acestora în scop comercial.

Acordul de folosire a serviciilor Ever, document cu o lungime de aproximativ 2500 de cuvinte, conţinea doar o singură frază explicând în mod criptic scopul în care ar putea fi folosite fişierele utilizatorilor: „ pozele tale ar putea fi folosite pentru ajutarea şi antrenarea produselor noastre şi aceste tehnologii”, cu referire indirectă la activitatea companiei în domeniul recunoaşterii faciale.

Citeşte şi: Galaxy S10 poate fi deblocat cu o poză sau un clip video. Recunoaşterea facială nu este sigură

Deşi reprezintă un abuz cât se poate de evident, colectarea trăsăturilor faciale din albume private cu poze este o practică răspândită, folosită şi de alte companii cu activitate în domeniul sistemelor de recunoaştere facială, cum ar fi Amazon Microsoft şi FaceFirst. Diferenţa este că dezvoltatorul Ever a creat o bază de date cu trăsături faciale folosind aproximativ 13 miliarde de poze colectate în mod direct şi fără informarea clară a celor vizaţi.

Contactat pentru clarificări, dezvoltatorul software-ului Ever AI a negat orice abuzuri la adresa utilizatorilor serviciului de photo sharing. Cu toate acestea, compania a modificat acordului de folosire a serviciilor Ever, menţionând folosirea tehnologiilor de recunoaştere facială pentru aplicarea de Tag-uri care să ajute organizarea mai eficientă a albumelor cu poze, cât şi în scop comercial.

Citeşte şi: De la ficţiune la realitate: tehnologii de recunoaştere facială şi scanarea amprentelor, folosite pentru monitoriza în timp real călătoriile cu metroul

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: