Esti aici
Acasa => Monden => (P) Zakynthos, insula cu iz venețian

(P) Zakynthos, insula cu iz venețian

Plaja Navagio cu epava vasului Panagiotis este cu siguranță cea mai cunoscută atracție din Zakynthos, însă insula găzduiește și alte bijuterii pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur estival de la Europa Travel.

Il fiore di Levante, așa cum a fost supranumită de venețieni, este locul unde te poți bucura de o mulțime de activități plăcute: plimbări cu barca în golful Laganas în descoperirea țestoaselor Caretta Caretta, plajă pe insulița privată Cameo Island, snorkeling la Pașterile Albastre, tururi cu autocarul spre satele tradiționale din munți sau croazieră la apus la Keri, toate într-o vacanță de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel. Dacă timpul îți permite, poți descoperi și insula Marathonissi, Kefalonia sau Olympia în excursii opționale pline de aventură.

Explorează capitala cea plină de viață

Zakynthos, una dintre cele mai populare destinații din Grecia, nu mai are nevoie de nicio introducere. Acest ținut binecuvântat cu ape turcoaz și plaje din nisip fin te uimește cu a sa atmosferă cosmopolită, cu bucatele gătite după rețete vechi, viața de noapte vibrantă și oamenii ospitalieri. Un tur complet al insulei, alături de turoperatorul Europa Travel, îți scoate în cale o mulțime de bijuterii istorice ale locului.

Cosmopolitul Zante Town, capitala insulei Zakynthos este locul care îmbină cu succes tradiția cu viața de noapte fulminantă. La o plimbare pe străzile șerpuitoare pavate cu piatră galbenă și dominate de vile venețiene cu fațade pastelate, vei găsi și câteva bijuterii istorice și religioase. Agios Nikolas este una dintre cele mai vechi biserici de pe insulă, ce a fost ridicată în jurul anului 1561 din pietre de mare, în stil specific venețian. În timp ce, biserica cea mai mare a orașului este dedicată Sfântului Dionisie, patronul insulei Zakynthos.

De aici drumul continuă spre Piața San Marco – unde în anul 1797 s-au stâns insularii pentru a arde ”Cartea de Aur”, din dorința de a scăpa de sub ocupație venețiană. Astăzi, această zonă boemă este împânzită de cafenele cochete și taverne grecești, iar în apropiere se găsesc Muzeul Solomos și Biserica San Marco.

Priveliști excelente asupra orașului

Orice vizită în Zante trebuie să includă o plimbare pe Dealul Bohali – un cartier cochet de unde poți observa portul cosmopolit și marea, din cel mai înalt punct al orașului. Tot aici se întind ruinele vechiului Castelul Venețian, păzite de pini înalți și lămâi sălbatici la umbra cărora te poți odihni.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Letsos 3* – tarife de la 209 Euro + 339 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: