Esti aici
Acasa => Stil => (P) Kusadasi, stațiunea scăldată de soare 300 de zile pe an

(P) Kusadasi, stațiunea scăldată de soare 300 de zile pe an

Kusadasi este o încântare pentru familiile cu copii, dar și pentru tinerii mereu în căutare de distracție. Cocheta stațiune turcească de la Marea Egee îmbină atmosfera cu iz european cu tradițiile otomane, motiv pentru care este atât de îndrăgită de turiștii europeni.

La renumele stațiunii contribuie și plajele sale generoase, resorturile moderne cu servicii turistice de calitate, dar și faptul că este aproape de alte locuri populare precum: Efes, Casa Fecioarei sau Pamukkale.

Deschiderea noului sezon estival culminează o reducere de 50 euro/persoană, la pachetele de vacanță în Kusadasi, de la Europa Travel. Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu ultra all inclusive, la tarife accesibile de la 567 euro/persoană – valabil pentru plecările din 19 mai și 31 mai, în limita locurilor disponibile!

Simboluri turcești

Kusadasi oferă condiții excelente de relaxare și distracție, iar timpul poate fi împărțit foarte bine între stat la plajă și vizitarea obiectivelor turistice. Îți poți începe incursiunea culturală cu zona portului pitoresc, nu departe de care se află Insula Porumbelului – un loc cochet și pitoresc ce mai păstrează vechea fortăreață ce a fost ocupată de otomani. Aici au fost deschise și câteva cafenele cochete ce îți asigură priveliști de excepție spre Marea Egee.

În zona istorică se află Moschea Kaleici și Caravanseraiul, o clădire tipic otomană, două dintre simbolurile arhitecturale ale orașului. Pierde-te pe labirintul de străduțe înguste în Marele Bazar, unde poți experimenta arta negocierii sau te poți opri la o cafea la nisip.

Vizite în împrejurimi

Aventurează-te în împrejurimile orașului, într-o excursie de tip jeep-safari ce îți descoperă pitoresul sat Sirice. Așezarea tipic turcească este împărțită în străduțe înguste cu mici case albe și terase cochete unde poți servi delicioasa plăcite cu piersici. La finalul zile, poți participa opțional la o seară turcească cu muzică locală, dans din buric, narghilea și preparate tradiționale.

La fel de interesantă poate fi și excursia spre Efes, mai ales dacă ești pasionat de istorie. Printre obiectivele de renume se numără ruinele Templului Zeiței Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, care a fost distrus în timpul unui incendiu în noaptea când s-a născut Alexandru Cel Mare. În cadrul sitului vei mai putea observa impresionantele coloane elene din marmură, dar și ruinele Bibliotecii Celsus, a treia cea mai mare și bine conservată bibliotecă antică.

O altă călătorie interesantă de care te poți bucura opțional de la Europa Travel, este cea spre Pamukkale. Acesta este unul dintre locurile uimitoare ale Turciei, o atracție care s-ar putea afla foarte bine în topul celor 7 minuni naturale ale lumii. Supranumit și Castelul de Bumbac, Pamukkale este traversat de zeci de izvoare termale care se scurg pe platourile terasate, lăsând în urma loc dâre vizibile de calcar, ce formează mici vane asemănate cu vata de zahăr.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Sejur Kusadasi

Hotel Amara Sealight Elite 5* – tarife de la 567 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. *Reducere 50 euro/persoana, pentru orice hotel, valabil pentru plecarile din 19 mai si 31 mai! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: