Esti aici
Acasa => Monden => (P) 3 activități prin care poți descoperi insula Thassos

(P) 3 activități prin care poți descoperi insula Thassos

Renumită în special pentru ale sale plaje mângâiate de ape ca smaraldul, Thassos este o destinație ofertantă din mai multe puncte de vedere, fie că ești pasionat de istorie sau vrei să descoperi cultura și obiceiurile elene. Profită de ofertele Early Booking de la Europa Travel și rezervă din timp un sejur estival pe cea mai verde insulă grecească, la tarife accesibile și servicii excelente.

Descoperă locurile istorice

Locul unde mitologia și cultura se întâlnesc, Thassos este gazda a numeroase situri arheologice pe care le poți explora într-un tur al insulei cu autocarul, opțional de la Europa Travel. Se spune că Thassos era insula favorită a zeilor datorită vinului produs aici deosebit de aromat, astfel că a fost binecuvântată cu o climă blândă, sol fertil și peisaje luxuriante. În semn de recunoștință, locuitorii insulei au ridicat temple și sanctuare semețe închinate zeităților, mare parte dintre ele păstrate și astăzi în stare bună.

În orașul Limenas vei găsi cele mai multe mărturii istorice ale popoarelor perindate pe aceste pământuri de-a lungul timpului. Cel mai important sit este Agora Antică care include un Teatru din secolul al-V-lea, unde astăzi se desfășoară mai multe evenimente culturale, printre care și Festivalul de Artă Dramatică.

Vizitează satele autentice

Cu un aer rustic și peisaje luxuriante, Thassos și-a păstrat caracterul tradițional chiar dacă este una dintre cele mai vizitate insule grecești. În mare parte acest lucru se datorează și localnicilor care nu au renunțat la obiceiurile moștenite din străbuni, în special în satele de munte unde modernitatea nu și-a făcut apariția.

Cel mai frumos dintre satele insulei este vestitul Theologos, o așezare din piatră unde poți încerca cel mai bun miel cu măsline din Grecia și poți învăța să lucrezi la război preșuri și naproane tradiționale. Nu rata nici Panagia, la fel de tradițională și interesantă unde se află un Muzeu al Presei de ulei și o fabrică de unde poți achiziționa produse pe bază de măsline. La fel de interesantă poate fi și o Seara Grecească, alături de Europa Travel, cu muzică tradițională și gustări alese.

Mergi în pelerinaje

Insula de Smarald, Thassos numără mai bine de 60 de mănăstiri, biserici și capele, fiind un magnet pentru pelerinii europeni. Cea mai mare și vizitată dintre mănăstirile locului este închinată Arhanghelului Mihail, patronul spiritual al insulei. Biserica din piatră se află pe o colină stâncoasă din partea de sud-est a insulei, pe drumul dintre Astris şi Aliki, oferind priveliști excelente asupra Mării Egee dar și spre peninsula Agio Oros (Muntele Athos).

Una dintre cele mai vechi biserici de pe insulă dedicată Sfântului Atanasie se află în satul Kastro. Din datele istorice se arată că acest edificiu ar fi fost ridicat undeva prin anii 1804 din pietrele unui vechi castel.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Thassos

Aparthotel Vranas 2* – tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: