Esti aici
Acasa => Sanatate => Opt din zece români ar apela la ajutorul unui robot umanoid

Opt din zece români ar apela la ajutorul unui robot umanoid

Reading Time: < 1 minut


Patru din zece români utilizatori de Internet dețin dispozitive inteligente pentru casă, în timp ce opt din zece spun că ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie, relevă datele studiului “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, ajuns la cea de-a noua ediție.

Conform cercetării realizată de Exact Business Solutions, din perspectiva IoT (Internet of Things, n.r.), 11% dintre respondenți afirmă că dețin camere de supraveghere video şi 4% dispozitive de purificare a aerului – ambele în creștere cu 3% fată de anul 2019.

Oamenii ar susține un interviu de angajare cu un robot

De asemenea, aproape 80% din totalul persoanelor intervievate spun că ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie, 55% s-ar gândi să susțină un interviu de angajare cu un robot, iar 52% ar fi pasageri într-o mașină condusă de un robot umanoid.

Oamenii nu vor școli cu profesori roboți

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre copii, lucrurile devin mai nuanțate, în sensul că puţin peste o treime (34%) dintre cei chestionați ar fi de acord să-şi lase copiii la o şcoală în care profesorii sunt roboți, în timp ce 30% şi-ar lăsa copilul în grija unui robot umanoid.

În ceea ce priveşte părerile oamenilor legate de impactul tehnologiei, 94% dintre români consideră “o schimbare pozitivă”, o creştere semnificativă fiind consemnată în rândul celor mulţumiţi de faptul că “tehnologia avansează într-un ritm atât de alert” (83% vs 78%, în 2019).

Studiul de specialitate a fost realizat de Exact Business Solutions pe un eşantion de 1.054 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, rezidente în mediul urban şi rural şi utilizatoare de internet.

The post Opt din zece români ar apela la ajutorul unui robot umanoid appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: