Esti aici
Acasa => Stil => „O zi frumoasă e atunci când descopăr o carte bună”

„O zi frumoasă e atunci când descopăr o carte bună”

Un owner de business cu cărți îți spune cum arată o zi de muncă.

Text: Andreea Vasile

Cristina Preda iubește cărțile. Tocmai de aceea a pus bazele unei edituri, Preda Publishing, unde cele mai multe dintre titluri vorbesc despre sportivi cu performanțe extraordinare sau temerari care și-au setat un obiectiv mare și nu s-au lăsat până când nu l-au atins, au devenit legende. Am vorbit cu Cristina despre ce înseamnă o carte bună și cum arată lumea unei om care trăiește din cuvinte.

Când te-ai simțit fericită la job ultima dată?

Când am avut o idee nouă și, sper eu, bună, despre o colecție pe care o vom lansa în curând, o noutate pe piața din România. Abia aștept s-o vedeți!

Ce îți place cel mai mult la munca ta?

Că citesc foarte mult! Din domenii diferite, despre tot felul de oameni și aventurile lor. Din curajul lor îmi iau și eu porția de curaj și asta mă face să cred că pot da mai departe energie prin cărțile pe care aleg să le public.

Care sunt calitățile pe care un om ar trebui să le aibă ca să facă ce faci tu?

Să iubească poveștile și cărțile, să știe ce înseamnă o poveste bine spusă și să aibă un simț al limbii române care să-i permită dansul acesta pe bârnă: cât să respecte, cât să inoveze. M-am gândit de multe ori la asta, atunci când am scris un anunț de angajare pentru redactori de carte, de pildă. Și am constatat că e foarte greu să le pui în cuvinte. E vorba mai degrabă despre o dragoste, o pasiune nesfârșită pentru povești.

Cum arată o zi reușită pentru tine?

O zi reușită este atunci când mintea îmi merge brici și aleg bine vorbele. Pentru că uneori nu-mi iese deloc (râde). Dar o zi frumoasă pentru mine începe cu o cafea bună, un amestesc de arome pe care eu l-am creat și cu care dau gata pe toată lumea. Apoi întâlniri reușite cu clienții și cu colegii de birou. Și, bineînțeles, cât mai mult timp pentru mine, să caut cărți noi și interesante. Să citesc povești care mă surprind. Și, când am timp, să scriu articole despre oameni îndrăzneți pe blogul editurii.

Ce înseamnă să fii #HappyLaJob?

Să vindem cărți (râde). Să se bucure oamenii, să primim recenzii bune la titlurile existente deja pe piață. Mă bucur enorm când oamenii ne citesc cu plăcere și simt că au câștigat ceva la final, când termină cartea. Și, evident, sunt happy în zilele în care găsesc o carte bună, o poveste neașteptată pe care să o traduc în română. E ca și cum ai descoperi o comoară.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: