Esti aici
Acasa => Monden => Noi restricții de la 1 august: măștile vor fi obligatorii în aer liber în zone aglomerate, iar terasele se vor închide la ora 23 00. Ce măsuri trebuie respectate la plajă

Noi restricții de la 1 august: măștile vor fi obligatorii în aer liber în zone aglomerate, iar terasele se vor închide la ora 23 00. Ce măsuri trebuie respectate la plajă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit și s-au aprobat noi restricții care ar urma să intre în vigoare de la 1 august, în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată marți seara Hotărârea numărul 37 cu privire la stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Citește și: Toto Dumitrescu vorbește în premieră despre presiunea de a avea un tată celebru. Ce crede despre numele pe care îl poartă:„Uneori mă dezavantajează”/ EXCLUSIV

Comitetul a făcut câteva propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar 23.00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Citește și: Ți-o mai amintești pe Annie Lennox, solista Eurythmics?La 65 de ani, artista e de nerecunoscut!

Ce măsuri se vor lua pe plajă și în apă

De la 1 august se vor aplica noi măsuri și la mare, pe plajă sau în apă. De la distanțare vor fi exceptați doar soții și copiii.

„Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în documentul citat.

Autoritățile locale și administratorii plajelor ar urma să fie responsabili pentru aplicarea măsurilor ce vor intra în vigoare.

„Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Citește și: Motivul pentru care testele COVID-19 pot da rezultate false:totul depinde de numărul de zile care au trecut de la infectare

Sursa foto: Shutterstock

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: