Esti aici
Acasa => Monden => Mircea Baniciu continuă scandalul cu Nicu Covaci. Ce acuzații îi aduce liderului trupei Phoenix: „Mi-a cerut 350.000 de euro”

Mircea Baniciu continuă scandalul cu Nicu Covaci. Ce acuzații îi aduce liderului trupei Phoenix: „Mi-a cerut 350.000 de euro”

Mircea Baniciu și Nicu Covaci sunt la cuțite. Trupa Phoenix va împlini anul acesta 60 de ani de la debutul oficial, dar scandalul dintre cei doi artiști nu le va permite fanilor să vadă pe scena celebra trupam în vechea sa componență. Chitaristul originar din Timișoara face acuzații dure la adresa liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Scandalul Phoenix s-a reaprins după ce Nicu Covaci i-a numit trădători pe Mircea Baniciu și Josef Kappl, foștii membri ai trupei. Mircea Baniciu este de părere că publicul nu va mai avea niciodată șansa de a vedea trupa în vechea sa componentă. Artistul a făcut parte din trupa Phoenix în urmă cu mai bine de 35 de ani.

Trupa Phoenix este una dintre cele mai iubite formații folk-rock din România. În trecut, membrii band-ului formau o echipă nemaipomenită, dar relațiile s-au răcit, iar acum Nicu Covaci și Mircea Baniciu sunt la cuțite. Din păcate, scandalul dintre ei este departe de a se încheia.

Citește și: Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători:”Eu nu suport trădarea”

Citește și: Vica Blochina a fost bătută de tatăl ei, în copilărie:„Era foarte sever și…”

Citește și: „Am fost dresată”.Prin ce a trecut Monica Bîrlădeanu înainte să devină celebră

Citește și: Alina Sorescu a fost criticată de Raluca Bădulescu:„E ținută de…”

Mircea Baniciu: „Nu știu de ce a procedat așa Nicu Covaci”

În acest an trupa Phoenix va împlinit șase decenii de la debutul oficial, dar războiele dintre Mircea Baniciu și Nicu Covaci nu le va permite fanilor să-și vadă idolii pe aceeași scenă, ca în trecut. Recent, fostul membru al trupei Phoenix a declarat că este posibil să fie organizat un concert Phoenxi 60 în Timișoara. Mircea Baniciu pare dezamăgit că nimeni nu l-a contactat să participe la acest proiect. Conform acestuia, problemele ar fi început după ce Nicu Covaci i-a dat în judecată pe majoritarea celor din fosta trupă.

Pe la noi, prin Timișoara, am auzit deja vorbindu-se despre un posibil concert Phoenix 60. Însă lucrul acesta nu m-a entuziasmat deloc. Recunosc și faptul că nu m-a contactat nimeni să vorbim pe marginea unui asemenea proiect, dar nici nu cred în așa ceva, după toate procesele care au avut loc, în anii din urmă, între noi. El ne-a acționat pe mai pe toți în instanță, încercând să ne îndepărteze cât mai mult posibil de cântecele marca Phoenix.În acest din ultim caz nu știu de ce a procedat așa Nicu Covaci”, spus Mircea Baniciu, pentru impact.ro.

Mircea Baniciu, scandal cu Nicu Covaci

Chitaristul din Timișoara a declarat că scandalul cu Nicu Covaci nu s-a sfârșit. După fuga majorității celor din trupa Phoenix din anii  ”70, Mircea Baniciu a preferat să rămână în țară. De asemenea, Mircea Baniciu a precizat că Nicu Covaci i-a cerut la tribunal 350.000 de euro fiindcă ar fi cântat piesele din repertoriul trupei.

Sigur că nu erau toate ale lui, dar le pusese pe toate pe numele său. Aici trebuie să recunosc că a fost cel mai deștept dintre noi. Fiindcă și-a însușit piesele și le-a înregistrat pe numele său. Marele meu noroc a fost faptul că judecătorii nu m-au forțat să-i plătesc suma cerută. Altfel ar fi trebuit să-mi vând casa, ca să achit suma enormă cerută, care cred că a fost cea mai mare dintre toate. L-a dat în judecată până și pe colegul care l-a ajutat să trăiască o vreme în Germania, fiindcă nu i-a fost deloc ușor”, mai precizează el.

Mircea Baniciu nu crede într-o posibilă împăcare cu Nicu Covaci

Artistul este de părere că nu există nicio șansă de împăcare între el și Nicu Covaci, având în vedere toate problemele dintre cei doi. Aceeași părere o are și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Am fost acolo, la ultimul lor concert, de acum șase sau șapte ani, nu mai știu. Fiecare a venit la timpul stabilit, a urcat pe scenă, și-a făcut treaba și a plecat acasă. Atât și nimic mai mult! Nu tu un cuvânt de salut, nu tu o strângere de mână. Dar prin așa ceva au trecut și alții. Deep Purple e un primul exemplu care-mi vine acum în minte!”.

Sursa foto: Facebook

 

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: