Esti aici
Acasa => Stil => Mega IPO a României cu participare elveţiană

Mega IPO a României cu participare elveţiană

O Ofertă Publică Iniţială (IPO) spectaculoasă a avut loc la Bursa de Valori Bucureşti, beneficiind, în mare parte, de sprijin din partea Elveţiei.

Dezvoltatorul imobiliar român One United Properties a finalizat una dintre cele mai mari Oferte Publice Iniţiale de pe piaţa sa internă, potrivit unui comunicat de sâmbătă. Oferta Publică Iniţială (IPO) a fost cea mai mare emisiune de la Bursa de Valori Bucureşti din ultimii patru ani.

IPO pentru vânzarea acţiunilor a avut loc în perioada 22 iunie – 2 iulie 2021 şi a atins o capitalizare de piaţă echivalentă cu 580 milioane Euro (632 milioane franci elveţieni), 52,8 milioane Euro (57,6 milioane franci elveţieni) strânşi în acest număr.

În Top 10

Această capitalizare de piaţă face ca One United Properties să fie a treia cea mai mare companie românească condusă de antreprenori şi listată la Bursa de Valori Bucureşti. Este, de asemenea, una dintre primele 10 companii listate din România.

2021 Claudio Cisullo2

Antreprenorul elvețian Claudio Cisullo (în imaginea de mai sus) a jucat un rol major în IPO prin intermediul firmei sale de familie CC Trust Group, aşa cum a raportat finews.ch mai devreme. El este al treilea cel mai mare acţionar al companiei din spatele fondatorilor acesta şi acum este Preşedintele Consiliului de Administraţie.

Tragere în 40 de secunde

Deja anul trecut, el a fondat o companie cu capital privat în Elveţia, dar şi o sucursală responsabilă cu securitizarea în Luxemburg pentru CC Trust Group şi One United Properties. Cu această structură, acesta a reuşit să închidă o primă emisiune de obligaţiuni în valoare de 50 de milioane Euro la sfârşitul lunii mai 2021.

Oferta Publică Inițială a dezvoltatorului român a fost suprasubscrisă în ambele tranşe – pentru investitori instituţionali şi respectiv privaţi. Interesul faţă de acţiunile companiei a fost atât de mare încă din prima zi de subscriere, încât tranşa cu alocare garantată pentru investitori privaţi a fost complet subscrisă în primele 40 de secunde.

Distribuție excelentă

Datorită interesului crescut, compania a decis să realoce 3% din oferta totală din tranşa de vânzare cu amănuntul în tranşa instituţională. După realocare, tranşa rezervată investitorilor cu amănuntul a fost suprasubscrisă de 9,2 ori cu o alocare direct proporţională.

În IPO, BRK Financial Group a acţionat ca intermediar, în timp ce Swiss Capital a preluat o parte din grupul de distribuţie, aşa cum s-a aflat ulterior.

Diverse investiții și mandate

În ultimele aproape patru decenii, Cisullo a avut o carieră fabuloasă, începând cu IT. Mai târziu, a preluat mandate şi la importanta bancă elveţiană UBS. Din 1997, este fondatorul şi şeful CC Trust Group, un o companie de familie activă la nivel internaţional, care investeşte în biotehnologie, mărfuri, agrement, produse farmaceutice, servicii de specialitate, imobiliare şi tehnologie.

 

De asemenea, este fondatorul şi Preşedintele Executiv al Chain IQ Group, membru al Consiliului de Administraţie al companiei elveţiene de presă Ringier şi membru al Consiliului Director al Swiss Entrepreneurs Foundation.

 

 

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: