Esti aici
Acasa => Stil => Medicul fals de la spitalul Ilfov nu a luat nici „Capacitatea”. Mărturia unei paciente

Medicul fals de la spitalul Ilfov nu a luat nici „Capacitatea”. Mărturia unei paciente

Libertatea continuă dezvăluirile despre Raluca Bârsan, ”ginecologul” fără facultate de la Spitalul Județean Ilfov. După ce ieri au dezvăluit că această femeie care nu a terminat Medicina, jurnalistii Libertatea.ro au descoperit că ea nu a luat nici măcar examenul de Capacitate. Și totuși, Bârsan a intrat în sala de operație ca un doctor veritabil, după cum mărturisește o fostă pacientă.

Raluca Bârsan a luat 1,68 la examenul de Capacitate

Conform verificărilor făcute de Ministerul Educației, Raluca Bârsan a luat nota 1,68 la ”Capacitate” și a intrat la o școală de arte și meserii din București pe care a abandonat-o încă din clasa a noua. Din acel moment, Ministerul Educației nu mai are date despre Raluca Bârsan.

Și totuși, ea a lucrat timp de 10 ani în Spitalul Județean Ilfov ca orice alt rezident. De altfel, pacienții și angajații spitalului o cunoșteau drept ”rezidenta Raluca”.

O fostă pacientă face dezvăluiri despre Raluca Bârsan

O fostă pacientă a stat de vorbă cu jurnaliștii Libertatea și a dezvăluit cum au decurs interacțiunile ei cu Raluca Bârsan. ”Femeia aceasta a fost mâna a doua la operația mea, a ținut pensa și la sfârșit ea a fost cea care a aplicat bandajul și tot ea a venit a doua zi să-l schimbe”, spune pacienta care este medic stomatolog.

Raluca Bârsan filmată în sala de operație.

Aceasta a născut prin cezariană anul trecut. ”M-am internat pe 21 mai 2018 cu contracții, Dragu mi-a spus că nu sunt dilatată și mi-a oprit medicamentos travaliul, ceea ce nu mi s-a părut în regulă. Marți nu mai simțeam copilul mișcându-se și mi-am oprit singură perfuzia. Miercuri dimineața, Dragu mi-a spus că nasc azi, dar după două ore m-a băgat în operație, deși eu am dorit să nasc normal. La 12.00 eram pe masa de operații. Nu am înțeles nici până în ziua de azi de ce mi-a făcut cezariană! Pentru că se grăbea să meargă la cabinetul privat, fiind zi de consultații?”, spune pacienta.

În ce privește rolul rezidentei Raluca, pacienta vorbește: ”Și înainte, și după operație s-a ocupat rezidenta Raluca, care m-a învățat ce să fac să ies cu copilul din spital vineri și care a bătut apropouri de regulile spitalului, adică de bani. Însă, din momentul în care i-am spus că și eu sunt medic, și-a schimbat comportamentul. Tot ea i-a spus și lui Dragu că sunt medic chiar în sala de operații și, probabil, de aceea, judecând acum, s-a abținut în a face manevre medicale în timpul intervenției chirurgicale. Raluca s-a ocupat de mine postoperator, ea m-a pansat și tratat.”

Femeia nu s-a simțit bine după naștere, având și astăzi dureri abdominale. Ea spune că este programată pentru un RMN.

Citește pe Libertatea.ro declarațiile doctorului Roxana Dragu, cea care o avea ca mână dreaptă pe Raluca Bârsan la spitalul Ilfov.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: