Esti aici
Acasa => Social media => Marea Britanie cere eliminarea butonului Like pentru anumiţi utilizatori de Facebook (Social media)

Marea Britanie cere eliminarea butonului Like pentru anumiţi utilizatori de Facebook (Social media)

Information Commissioner’s Office (ICO), instituţie care se ocupă cu studiul internetului din Marea Britanie, sugerează companiilor care deţin platforme de socializare online să schimbe anumite elemente ale acestora pentru utilizatorii minori. Este vorba despre eliminarea unor funcţii care ar putea avea efecte negative asupra acestora, precum butoanele de tip Like, care pot crea dependenţă şi diverse funcţii de monitorizare, care ar trebui să poată fi activate doar de către persoane care au drept de consimţământ în faţa legii.

Conform unui proiect ICO, care a fost propus şi drept proiect de lege în Anglia, Facebook va trebui să dezactiveze butonul „Like” pentru utilizatorii sub 18 ani. De asemenea, monitorizarea locaţiei ar trebui dezactivată încă de când contul este înscris pentru minori, în timp ce sisteme mai eficiente de verificare a vârstei ar treubi să fie implementate. De asemenea, datele colectate şi gestionate despre minotri ar trebui să fie minime, în timp ce utilizatorii minori ar trebui să fie informaţi dacă părinţii lor le monitorizează sau nu activitatea de pe platformă.

Acest document a fost realizat folosind sugestii din partea multor dezvoltatori de aplicaţii şi servicii online, cât şi ale unor academicieni sau chiar a cetăţenilor de rând. De asemenea, peste 280 de copii au participat la sondaje, pentru a determina care sunt punctele în care reţelele de socializare au în prezent probleme în cazul utilizatorilor minori.

Citeşte şi: Funcţia Dark Mode este activă acum pentru toţi utilizatorii Facebook Messenger. Cum o activezi

Noul regulament ar putea fi integrat în legislaţia pentru GDPR a Marii Britanii, ceea ce înseamnă că cei care îl încalcă ar putea risca amenzi de 20 de milioane de euro, sau 4% din veniturile globale. Suma va fi aleasă în funcţie de care este mai mare dintre cele două. Momentan, noul regulament este propus de către ICO şi va fi dezbătut până la sfârşitul lunii mai. Forma finală a acestuia va fi adoptată în 2020, indiferent dacă Marea Britanie părăseşte sau nu Uniunea Europeană până atunci.

Citeşte şi: Facebook spionează utilizatorii chiar şi după ce şi-au dezactivat conturile

Citeşte şi: Facebook a stocat parolele a peste 200 de milioane de utilizatori în format text

Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani ar putea petrece 28 de ani în închisoare după publicarea unei fotografii pe Facebook

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: