Esti aici
Acasa => Aplicatii => La Liga amendată pentru spionaj. Asculta prin aplicaţia de mobil pentru a identifica barurile care puneau meciuri fără licenţă (Aplicatii)

La Liga amendată pentru spionaj. Asculta prin aplicaţia de mobil pentru a identifica barurile care puneau meciuri fără licenţă (Aplicatii)

Spania a amendat „La Liga”, liga sa profesionistă de fotbal, pentru spionaj prin intermediul nei aplicaţiei sale de mobil. Aparent, aplicaţia cerea permisiunea de a folosi geolocaţia şi microfonul telefonului pentru a determina dacă utilizatorii se află într-un bar şi dacă în respectivul bar este transmis un meci de fotbal fără licenţă.

Aplicaţia La Liga, descărcată de peste 10 milioane de ori din magazinele virtuale, are funcţia principală de a oferi programul meciurilor din ligă, statistici despre jucători şi echipe şi ştirile importante referitoare la fotbalul spaniol. Aceasta cere însă şi permisiunea utilizatorilor pentru a folosi senzorii telefonului, fără să explice însă scopul explicit pentru care are nevoie de ei.

Astfel, agenţia naţională spaniolă pentru protecţia datelor, a amendat liga cu 250.000 euro, decizie pe care aceasta o va contesta. Conform reprezentanţilor La Liga, cei care au luat această decizie nu au înţeles cum funcţionează această tehnologie şi nici scopul său.

Citeşte şi: Toate hard disk-urile pot fi transformate în microfoane pentru spionaj

Se prea că aplicaţia folosea GPS-ul pentru a detecta locaţia utilizatorului. Dacă acesta se afla într-un bar sau în imediata vecinătate a unui bar, microfonul era pornit pentru a verifica dacă în acest bar se transmite unul dintre meciurile La Liga. Conform declaraţiilor oficiale, sunetul înregistrat nu este stocat şi nici ascultat de către angajaţi, ci este exclusiv analizat printr-un algoritm similar cu cel al aplicaţiei Shazam. Mai mult, această funcţionalitate este opţională, utilizatorii putând alege să nu furnizeze acces la aceşti senzori.

În ciuda acestor explicaţii, agenţia spaniolă a decis amendarea ligii pentru nerespectarea legislaţiei cu privire la protecţia şi transparenţa datelor a Uniunii Europene. De asemenea, aplicaţia va trebui scoasă de pe magazinele de distribuţie digitală pe care este publicată înainte de 30 iunie.

Citeşte şi: CEO-ul Vodafone şi reprezentanţii Huawei au cerut la MWC dovezi despre spionaj prin echipamentele telecom

Citeşte şi: Încă un şef Huawei a fost arestat, de această dată în Polonia, pentru acuzaţii de spionaj

Citeşte şi: Spionaj industrial: un partener Samsung a vândut informaţii despre tehnologia Super AMOLED

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: