Esti aici
Acasa => Lifestyle => Beauty => „Istoria cu Virgil”, istoria povestită altfel la TVR 1

„Istoria cu Virgil”, istoria povestită altfel la TVR 1

De duminică, 25 martie, TVR 1 lansează un nou proiect – un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria românilor, la Istoria cu Virgil. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent.

„Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Inernet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!”

La Istoria cu Virgil sunt evitate trivialităţile şi atacurile la persoană, dar va fi încurajat spiritul critic întemeiat pe bun-simţ şi accente sarcastice. Istoria cu Virgil este un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

„În primul episod, ce va fi difuzat de TVR 1 duminică, 25 martie, ora 17.30, vorbim despre etnogeneza poporului nostru – daci, romani, slavi şi alte popoare migratoare din care au rezultat românii”, ne introduce Virgil prima temă.

Despre Virgil:
Are 25 de ani, 1,87 metri, a terminat Marketing la ASE şi singura lui legatură cu istoria este pasiunea pe care o are pentru domeniu încă din şcoala generală. De un an a început proiectul video pe YouTube – Istoria cu Virgil – unde are aproape cinci mii de abonaţi.

Articolul „Istoria cu Virgil”, istoria povestită altfel la TVR 1 este un articol original Femeia.ro. Copyright 2015 Burda Media Bucuresti. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al Burda Media Bucuresti.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: