Esti aici
Acasa => Monden => Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele cu Ceaușescu: „A venit la cabina noastră și i-a zis lui Benone…”

Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele cu Ceaușescu: „A venit la cabina noastră și i-a zis lui Benone…”

Irina Loghin a fost, mulți ani din perioada comunismului, una dintre preferatele cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu la petrecerile date de cuplul dictatorial peste an. Cântăreața de muzică populară își amintește Revelioanele din perioada comunismului și cât de mult îndrăgea fostul președinte romanțele.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Invitată recent la emisiunea ”Legendele” de la Antena 1 cu Dan Negru, Irina Loghin a rememorat clipele în care era invitată să cânte la Revelioanele organizate de Nicolae Ceaușescu.

Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele cu Ceaușescu: "A venit la cabina noastră și i-a zis lui Benone..."Irina Loghin, dezvăluiri despre Revelioanele cu Ceaușescu: "A venit la cabina noastră și i-a zis lui Benone..."

”Vă văd aici la o masă, la o petrecere. Ştiu că ani de zile aţi cântaţi la Revelionale unde era invitat Nicolae Ceauşescu, ştiu că era un mare iubitor al muzicii dumneavoastră. Cum erau Revelioanele cu Ceauşescu?”, este întrebată interpreta de prezentatorul emisiunii.

Irina Loghin a dezvăluit că fostului președinte îi plăceau foarte mult romanțele
și povestește un episod în care însuși Ceaușescu a intrat în culise și
i-a reproșat lui Benone Sinulescu faptul că a uitat o strofă a unei
piese.

”Îi plăceau romanțele. A venit o dată Benone Sinulescu şi după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus ‘Vezi că ai uitat o strofă!’ Benone a zis  ‘da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc’. Zice ‘nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură’”, a povestit Irina Loghin.

De altfel, romanțele Irinei Loghin era aflate în ”meniul” preferat al dictatorului. ”Multe romanțe” spune artista că i se cereau special de către fostul șef de stat dinainte de 1989.

Irina Loghin spune că piesa pe care a cântat-o cel mai des în carieră și care consacrat-o a fost ”Mi-ai dat, mamă, cântecul”.

”Am avut ideea să o chem pe mama, să filmăm. La o cramă am filmat. Ne-am chinuit să filmăm această melodie foarte mult. Iar mama plângea de nu se putea filma deloc. Aşa din tot sufletul. Există filmarea. Atunci, zic eu, am trecut rampa mult”, povestește interpreta.

Citește și: Ce salariu are Mirela Vaida.Cât câștigă la Acces Direct și Te Cunosc de Undeva

Citește și: Cum a hotărât Marius Manole să devină actor:„Scena a fost scăparea mea’/ EXCLUSIV

Citește și: Jador, adevărul despre relația cu Georgiana, după ce s-au văzut de câteva ori:„E geloasă’

Irina Loghin, premiată de Nicolae Ceaușescu

Irina Loghin a cântat timp de 15 ani pentru cuplul Ceaușescu, însă ulterior a ajuns să fie interzisă din cauza gelozie tovarășei Elena.

În 1967, Irina Loghin a primit Ordinul Meritul Cultural Clasa a IV-a, iar un an mai târziu, Nicolae Ceauşescu o declara Solista nr. 1 a ţării, începând să fie nelipsită de la recepţiile cuplului prezidenţial timp de un deceniu și jumătate, potrivit fanatik.ro.

Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru Ceaușescu

Irina Loghin a povestit de-a lungul anilor cum se descurcau ea și familia ei când erau săraci lipiți pământului și abia aveau o mămăligă pe masă, pe care să o împartă toți. Artista de muzică populară spune că a fost nevoită să muncească la câmp chiar de la șase ani, pentru a-și ajuta familia, să aibă ce să mănânce. 

Odată ce a devenit cunoscută pentru vocea ei, supranumele de Privighetoarea muzicii românești a adus-o și în atenția familiei Ceaușescu, pentru care faimoasa artistă a cântat nu mai puțin de 15 ani în seara de Revelion… Ulterior, faima de care se bucura a ajuns să se întoarcă împotriva ei, deoarece Elena Ceaușescu nu suporta competiția, așadar, la începutul anilor 1980, Irina Loghin a fost interzisă.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru
familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi
spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar
Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au
interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine,
pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna
unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente,
ceea ce nu era adevărat.

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: