Esti aici
Acasa => Coronavirus COVID-19 => INTERVIU Cum poți prinde un criminal folosind algoritmi și tehnici de inteligiență artificială (IA) / Dr. Vlad Niculescu-Dincă, cercetător la Haga: „E important să găsim un echilibru între nevoia forțelor de ordine de a fi eficiente și nevoia societății de transparență”

INTERVIU Cum poți prinde un criminal folosind algoritmi și tehnici de inteligiență artificială (IA) / Dr. Vlad Niculescu-Dincă, cercetător la Haga: „E important să găsim un echilibru între nevoia forțelor de ordine de a fi eficiente și nevoia societății de transparență”

Tehnologiile de inteligență artificială sunt un subiect din ce în ce mai discutat, date fiind beneficiile, dar și îngrijorările pe care le stârnesc. Unul dintre domeniile pe care le intersectează și își pune amprenta este cel al Poliției. Algoritmii de machine learning sunt folosiți în diferite aplicații pe care le utilizează forțele de poliție, sisteme de recunoaștere facială, detecția fraudelor sau predicția spațio-temporală a criminalității. HotNews.ro a discutat pe acest subiect cu dr. Vlad Niculescu Dincă, cercetător la Haga, la Institutul pentru Securitate și Afaceri Globale, din cadrul Universității Leiden, din Olanda.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: