Esti aici
Acasa => Coronavirus COVID-19 => Întâlnire la sediul Ministerului Sănătății cu reprezentanții inițiativei „2035 – Prima Generație Fără Tutun a României”

Întâlnire la sediul Ministerului Sănătății cu reprezentanții inițiativei „2035 – Prima Generație Fără Tutun a României”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut astăzi, de Ziua mondială fără tutun, o întâlnire la sediul Ministerului Sănătății cu reprezentanții inițiativei „2035 – Prima Generație Fără Tutun a României”, în cadrul căreia i-a fost înmânat proiectul Pactului pentru Prevenție în Sănătatea Publică. Pactul este susținut de peste 350 de organizații neguvernamentale și își propune o abordare strategică a factorilor de risc pentru bolile netransmisibile, tutun, alcool, nutriție deficitară sau lipsa activității fizice.

„Consumul de tutun reprezintă una dintre problemele cele mai importante de sănătate publică în România, fumatul fiind printre principalele cauze evitabile ale bolilor respiratorii, cardiovasculare, pulmonare și cronice. Efectele reducerii fumatului se observă pe termen scurt şi mediu, în special asupra bolilor cardiovasculare, şi pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte cancerul şi bolile respiratorii cronice. De aceea, este esențial ca eforturile noastre să aibă în vedere atât încurajarea opririi consumului de tutun, cât şi prevenirea debutului. Trebuie să ne concentrăm eforturile astfel încât să reducem la minimum numărul persoanelor care încep să fumeze, mai ales în rândul copiilor și adolescenților”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Inițiativa „2035 – Prima generație fără tutun a României” a fost reprezentată la întâlnirea de la Ministerul Sănătății de Ramona Brad, președinta inițiativei „2035 fără tutun”, prof. dr. Florin Mihălţan – Societatea Română de Pneumologie, Sorina Băiașu – Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Andreea Dimitriu – Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, dr. Raluca Zoiţanu – Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie și Ana Măiţă – Asociația Mame pentru Mame.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: