Esti aici
Acasa => Instagram => Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de TikTok

Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de TikTok

Instagram reimaginează secțiunea Stories urmând un nou format de prezentare inspirat de platforma rivală TikTok.
Deși Instagram este o platformă intenționată pentru accesare de pe smartphone, în mod aproape inexplicabil funcția Stories a fost adaptată pentru afișare orizontală, chiar dacă aplicația de mobil nu permite acest mod de afișare. Concret, postările distribuite pe Instagram Stories pot fi derulate doar cu gesturi stânga-dreapta, ignorând direcția naturală sus-jos, folosită pentru derularea feed-ului de conținut.
Pe platforma PC situația este chiar mai „neagră”, postările Stories apărând pe fundal negru, dar cu poze predominant orientate pe verticală, irosind mult spațiu pe monitoarele cu format exclusiv orizontal.
Identificat în regiuni ale lumii dintre cele mai diverse, precum Turcia și Brazilia, noul format Stories are ca principal element distinctiv modul de derulare pe verticală, ceva mai intuitiv și comod de folosit pentru fanii TikTok care se întâmplă să acceseze și platforma rivală susținută de Meta.

🚨 Instagram is testing a vertical swipe stories feed in Turkey
h/t @yousufortaccom pic.twitter.com/KdJa9CTnTl
— Matt Navarra (@MattNavarra) January 12, 2022

Designul este conceput pentru a permite utilizatorilor să vadă în mod liniar, atât postările urmărite deja cât și Stories-urile rămase de vizionat.
Interfața conține butoane play/pause care-ți permit să te oprești la o imagine sau clip video care ți se pare interesant, dar și un buton Mute prin care poți opri redarea sunetului.
Urmând etapei inițiale de testare, noua versiune Instagram Stories ar putea fi activată cu o actualizare aplicată serverelor Instagram.
Articolul Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de TikTok apare prima dată în Go4IT.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: