Esti aici
Acasa => Monden => ”Hai, să vorbim despre viață”, vineri, 14 ianuarie, la Teatrul Național București

”Hai, să vorbim despre viață”, vineri, 14 ianuarie, la Teatrul Național București

Zsuzsánna Kovács, regizoarea spectacolului ”Hai, să vorbim despre viață”, textul câștigător al Premiului Uniter pentru Cea mai bună piesă a anului 2019.

Cea mai mare curiozitate a omului este cum va arăta viața lui, care-i va fi povestea… și dacă această poveste se va contopi cu un plan bine stabilit de ceilalți sau se va scutura de forme predefinite, dând frâu liber imprevizibilului. Nu putem ști dinainte cum anume ne vom purta, cum urmează să înaintăm în povestea noastră. Știm doar că fiecare pas făcut ne va apropia mai mult de înțelegerea comportamentului și deciziilor noastre.

Greta ne invită să participăm la spectacolul ei, al cărei dramaturg, regizor și actor al fiecărui rol este ea însăși. Acest spectacol ar trebui să o ajute să decidă în ce direcție să-și mâne povestea. Va porni ea în direcția în care se îndreaptă majoritatea oamenilor sau va reuși să formuleze, până spre finalul spectacolului, ceea ce la început doar simte – faptul că ea a pornit într-o altă direcție?

Greta se destramă în frânturi ale existenței ei, ca să dea voce umbrelor ascunse în interior și să facă auzite și vocile lumii care o acompaniază la fiecare pas. Ea narează propriul proces de gândire la persoana a treia. Toate acestea nu sunt decât un truc, o unealtă plină de autoironie prin care își acordă șansa de a dezvălui tot, neascunzând nimic, pentru a se lovi, în final, de o singură întrebare: Va reuși ea oare să fie altfel?”

Vă așteptăm la teatru vineri, 14 ianuarie, de la ora 20:00, la Sala Atelier să vedeți performance-ul susținut de Florentina Țilea, ”Hai, să vorbim despre viață!” Mai multe informații și bilete online: www.tnb.ro

Hai, să vorbim despre viață!

de Ana Sorina Corneanu

Regie: Zsuzsánna Kovács

Scenografie: Gabi Albu

Coregrafie: Florin Fieroiu

Muzica: Călin Țopa

Light design: Mircea Mitroi

Regia tehnică: Adrian Ionescu

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: