Esti aici
Acasa => Sanatate => Groupama Asigurări, profit de 33 mil. lei

Groupama Asigurări, profit de 33 mil. lei

Groupama Asigurări a înregistrat un profit IFRS de 46 milioane lei, peste ținta propusă de companie și peste nivelul din 2016.

 “Strategia noastră s-a dovedit a fi de succes, astfel că Groupama Asigurări rămâne un partener de ȋncredere care oferă servicii de calitate ȋnaltă la un preţ corect şi care este alături de clienți ȋn momentele neprevăzute, atunci când aceştia au cea mai mare nevoie, asigurându-le continuitatea planurilor personale și profesionale”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Valoarea primelor brute subscrise a ajuns la 924 milioane lei ȋn 2017, contribuţia Asigurărilor Non-Viaţă fiind de 890 milioane lei, ȋn condiţiile în care au fost realizate creşteri pe toate componentele sale. Creșterea față de anul precedent, excluzând RCA, a fost de 11% în timp ce rezultatul total a fost similar cu cel înregistrat în anul anterior.

Astfel, asigurările CASCO au ajuns la 394 milioane lei, pe fondul creşterii anuale de 10%, ȋn timp ce primele brute subscrise pe segmentul Property (inclusiv Agro) au fost de 209 milioane lei, în creștere cu 8%. Asigurările Sănătate şi Accidente au înregistrat o creștere de două cifre (38% creştere anuală), până la 32 milioane lei, confirmând potențialul ridicat al acestei linii de business. Și linia Alte asigurări Non-viaţă au înregistrat creteri, ȋn special asigurările de Transport, CMR (transport de mărfuri) şi de Călătorii, crescând cu 12% ȋn 2017 faţă de 2016, până la 43 milioane lei.

Primele brute subscrise pe linia Asigurări de Viaţă au fost ȋn 2017 cu 8% mai mari decât ȋn anul precedent, dezvoltarea acestei linii fiind una dintre priorităţile asumate ale companiei.

“Groupama Asigurări a ȋncheiat un nou an atingând obiectivele strategice asumate, ceea ce reconfirmă faptul că valorile cărora le suntem fideli şi care ne ghidează activitatea  – solidaritate, proximitate, responsabilitate și performanță – reprezintă o promisiune importantă și relevantă pentru clienţii noştri”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Directorul general adjunct al companiei, Călin Matei, a arătat că asigurătorul este orientat și spre mobilitatea viitorului. “Lumea se schimbă, apar tehnologii noi – mașinile autonome, se vorbește tot mai mult de car sharing. Credem și ne dorim să fim asigurătorul mobilității viitorului”, a declarat Călin Matei, adăugând că Groupama este partener în cadrul unui parteneriat public privat de car sharing dezvoltat la Iași – CABY.

CABY implică vehicule mici, electrice, pentru a contribui la descongestionarea traficului din marile oraşe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm.

Totodată, în iulie anul trecut, Groupama a lansat un proiect pilot folosind sistemele telematice într-o clauza atașată polițelor CASCO, iar în acest an a fost extins la nivel național și urmează șă fie extins și pentru RCA.

Pentru acest an, compania și-a propus creșterea subscrierilor cu 10% față de 2017 și un profit net de 33 milioane de lei. ​

“Profitul net va fi mai redus pentru că vom investi în dezvoltarea companiei; nu avem presiunea creșterii profitului de la an la an”, a precizat Coste.

The post Groupama Asigurări, profit de 33 mil. lei appeared first on Revista Biz.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: