Esti aici
Acasa => Internet => Google lansează o extensie Chrome care poate alerta utilizatorii în cazul furtului datelor de acces (Internet)

Google lansează o extensie Chrome care poate alerta utilizatorii în cazul furtului datelor de acces (Internet)

Google adaugă ‘Password Checkup’ şi ‘Cross Account Protection’ pentru alertare la detectarea breşelor de securitate care ar fi putut compromite conturi de utilizator şi parole.

Noile funcţii de securitate au fost dezvoltate în colaborare cu Adobe, Internet Engineering Task Force şi Open ID Foundation. Sistemul presupune compararea automată a datelor de acces introduse contra unei arhive Google conţinând 4 miliarde de credenţiale deja compromise. La detectarea unei potriviri, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de avertizare şi recomandare pentru schimbarea urgentă a parolei folosite.

Alarma este declanşată şi în cazul detectării unei parole prea slabe, folosită de alţi utilizatori şi prin urmare uşor de ghicit de un eventual atacator.

Citeşte şi: Google dezvăluie care sunt ameninţările online de care sperie cel mai mult românii şi cum le putem face faţă

Cu tehnologia Cross Account Protection, Google poate informa administratorii aplicaţiilor şi site-uri care acceptă autentificarea folosind date de acces compromise despre apariţia unei breşe de securitate, stopând astfel orice cale pentru furtul informaţiilor sensibile, cum ar fi datele cardului de credit şi datele personale.

  (…) Cuvinte cheie:

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: