Esti aici
Acasa => Monden => Fructele şi legumele care îngraşă cel mai mult. Sunt interzise în oriece dietă de slăbit!

Fructele şi legumele care îngraşă cel mai mult. Sunt interzise în oriece dietă de slăbit!

Multe dintre persoanele care vor să slăbească au credința că dacă renunță la pâine și dulciuri, în detrimentul fructelor și legumelor, kilogramele se topesc ca prin minune. Nimic mai greșit, susțin medicii. Este adevărat că au infinit mai multe beneficii pentru sănătate, dar există fructe care îngrașă mai mult decât o savarină!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Medicii atrag atenţia că există patru fructe de care trebuie să stăm departe atunci când vrem să slăbim. Din cauza conţinutului mare de zaharuri, ele sunt interzise la dietă. În rest, puteţi mânca alte fructe, însă în cantitate rezonabilă.

„Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine şi curmale. Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun `două mere sau echivalentul lor`. Sau trei pere, patru portocale. Oricare fruct în această cantitate nu îngraşă. Dacă depăşeşti această cantitate, sigur se va depune”, a spus medicul Andrei Haidar, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Medicul precizează că fructele se mănâncă între mesele principale, la gustări, adică în intervalul 10-11 şi 16-17. Şi orele meselor sunt importante şi e bine să fie respectate pe cât posibil.

În ce priveşte legumele, aveţi liber la oricare din ele şi la orice cantitate, recomandă doctorul Haidar. „Legumele nu au calorii. Zarzavaturi, salate, roşii, ardei puteţi mânca o tonă. Dar, nu cartofi”, atenţionează dr. Haidar.

Întrebat ce părere are despre celebrul avocado în diete, specialistul precizează că nu este interzis, dar trebuie să existe o măsură în toate. „Orice cură de slăbire, în primul rând, trebuie să aibă un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric. Deci, să mănâncăm trei mese principale şi două gustări sau două fructe”, completează medicul.

Nu este grav nici dacă mâncăm într-o zi o prăjitură, însă trebuie să fim atenţi la cântar. Dacă vedem că depăşim trei kilograme în plus, e indicat să luăm măsuri şi să nu lăsăm lucrurile să devină incontrolabile. Pasul spre supraponderalitate nu este mare, atenţionează medicul.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: