Esti aici
Acasa => Lifestyle => Beauty => FNT 2019: Rodica Mandache despre „Republica Melania”

FNT 2019: Rodica Mandache despre „Republica Melania”

Este un privilegiu să o vezi pe Rodica Mandache în spectacolul „Republica Melania” de Irina Nechit, în regia lui Gelu Colceag, la Teatrul Odeon. Aflați povestea ei spusă cu inocență și bucurie, vineri 18 octombrie la Teatrul Odeon.

Iată cum își descrie personajul Rodica Mandache.

„Melania e un personaj care face parte din dosarul iubirilor mele desăvârșite și am fost norocoasă să întâlnesc de patru, cinci ori asta în viața mea. Pentru că rolurile care te reprezintă sunt un fel de canava pe care tu, actor, îți brodezi visul dorului tău intim. E necunoscutul din noi care iese la suprafață.

<> e un spectacol care pune probleme mari, pentru că trebuie menținut așa cum s-a născut. E nevoie de o mare doză de sinceritate, e nevoie de existența personajului, dar și de a mea, actrița. Am nevoie de o tehnică deosebită. Am nevoie de o energie și o stare ludică, o poftă de joc. Am nevoie de inocență. Am nevoie de dramatism.

Melania e un personaj patetic, care mi-a făcut o mare supriză: oamenii afirmă că vin pentru mine la teatru seara, dar nu pleacă cu mine deloc, pleacă cu personajul. Personajul, chiar dacă e o țărancă din vârful muntelui, din dealurile Moldovei, e un personaj care are o putere extraordinară și pune stăpânire pe fiecare spectator și pleacă cu el. Ăsta e norocul pe care l-am avut cu textul Irinei Nechit. Sunt o interpretă a unor sentimente foarte puternice de care oamenii au nevoie, ca atunci când sunt flămânzi și li se dă să mănânce sau sunt însetați și li se dă apă. E un text care are ceva atât de omenesc în perioada asta de viață atât de rea, urâcioasă și dușmănoasă. Are atâta umanitate personajul, atâta bucurie, atâta ironie curată, inocență și e un personaj cu mister. Un personaj foarte căutat de actori. Un personaj care are mister și acest mister învăluie actrița, dar și spectatorul și fac o călătorie foarte miserioasă în adâncul lor, în sentimente, în lucrurile importante din viață. E mai mult decât o monodramă, decât un one-woman show, e mai mult decât o mărturisire. La spectacolul ăsta la care sunt singură pe scenă, parcă joc cu zeci de personaje. Senzația mea e de parcă joc cu multe, multe personaje și sunt convinsă că spectatorul are aceeași percepție. Toate amintirile astea, de când era tânără și până în clipa în care face mărturisirea, nu sunt numai ale ei, sunt ale tuturor. De asta au și spus: <>.

Absolut toate cronicile care s-au scris, toată lumea asta a spus: că și-au adus aminte de ei, de copilăria lor, de rude. A fost ca un fel de ședință la psiholog și au plecat mai sinceri și mai buni.”

 

 

Detalii despre FNT 2019 găsiți pe pagina de Facebook și pe site.

Text: Ivana Iancu

Foto: PR

The post FNT 2019: Rodica Mandache despre „Republica Melania” appeared first on Femeia.ro.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: