Esti aici
Acasa => Monden => Florin Salam, acuzații grave la adresa medicilor de la Matei Balș, care îl tratează pe fratele său, infectat cu COVID-19. Ce a spus manelistul despre Streinu-Cercel

Florin Salam, acuzații grave la adresa medicilor de la Matei Balș, care îl tratează pe fratele său, infectat cu COVID-19. Ce a spus manelistul despre Streinu-Cercel

Florin Salam și familia acestuia au organizat o conferință de presă în fața Institutului Matei Balș din Capitală, unde fratele manelistului se află internat cu COVID-19, în stare gravă. Familia susține că spitalul refuză să comunice cu ei și au adus acuzații grave la adresa medicilor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI

”Nu aș fi făcut acest gest să chem toate televiziunile, dar n-avem încotro. Pur și simplu, suntem disperați pentru că nu comunică nimeni cu noi. Noi întrebăm, avem un pacient bolnav, este normal să vrem să știm starea lui, suntem familia, sunt copiii lui, suntem frații lui. Ce putem să facem?! Să stăm cu mâinile în sân până ne zic că gata, este în ultima fază?! Indiferent de situație, trebuie să știm ce se întâmplă cu el, este durerea noastră”, a declarat Florin Salam presei.

Cu toate acestea, sora manelistului a recunoscut că zilnic, un medic îi informează cu privire la starea bolnavului. Ea a făcut acuzații grave la adresa doctorului Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş: ”Am făcut rost de numărul domnului Cercel. Domnul Streinu Cercel, întrebat dacă e adevărat că i-au cedat rinichii, ficatul, ne-a spus „Și ce puteți face voi?!””, a spus sora lui Florin Salam, potrivit antena3.ro.

Rudele lui Salam susțin că au fost discriminate pentru că sunt romi: ”Ne-au întrebat „Sunteți țigani?”. Le-am spus că da și ne-au spus „Atunci mergeți la ghicitoare””, a mai declarat o membră a familiei lui Florin Salam.

Reacția Institutului Matei Balș

”Poziția spitalului este următoarea: dincolo de starea foarte gravă a pacientului care nu face obiectul discuției de la televizor, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent, un medic din colectivul Secției de Terapie Intensivă s-a întâlnit cu membrii familiei și le-a explicat starea în care se află, procedurile care i se aplică pacientului, care este prognosticul și șansele de supraviețuire. Prin urmare, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent despre starea pacientului”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală, la Antena3.

Florin Salam vrea să-l transfere pe fratele lui în străinătate

În urmă cu două săptămâni, fratele lui Florin Salam a început să se simtă rău. Familia a chemat o ambulanță privată, care l-a transferat la Spitalul Floreasca, unde a fost internat timp de 3 zile. Se pare că în timpul șederii la Floreasca, pacientul a început să se simtă mai bine, deși a fost depistat cu pneumonie. La testele rapide COVID-19, bărbatul a ieșit negativ.

Ulterior el a fost confirmat cu coronavirus. Rudele familiei spun că ar vrea să îl transfere pe bolnav în străinătate. 

”În fiecare zi, între orele 12-13, coboară un domn doctor care ne spune despre starea dânsului. Ne-a spus că medicamentul Remdesivir nu a apărut încă în România. Noi avem familie în America, care ne putea procura pe rețeta medicală. După ce le-am spus medicului, dânsul ne-a spus că este cam târziu. Astăzi i-a spus surorii mele că mâine ajunge Remdesivirul în România și că o să-i facă rost de o doză, dar noi puteam să procurăm medicamentul mai demult”, a declarat sora pacientului.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: