Esti aici
Acasa => Stil => Festivalul de Film de la Cannes: „2001: A Space Odyssey”, omagiat la 50 de ani de la premieră

Festivalul de Film de la Cannes: „2001: A Space Odyssey”, omagiat la 50 de ani de la premieră

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunțat că secțiunea pentru filme clasice aduce un omagiu celebrei ecranizări „2001: A Space Odyssey”, la jumătate de secol de la premiera sa. Mai mult, va fi proiectată în premieră o nouă copie a filmului lui Stanley Kubrick ce respectă formatul de 70 milimetri.

Proiecția, ce va avea loc pe 12 mai, va fi prezentată de regizorul britanic Christopher Nolan, care va participa pentru prima dată la acest festival unde va susține și un curs, relatează EFE.

Citește și: Actrița Cate Blanchett, aleasă președintele juriului Festivalului de la Cannes 2018

La această proiecție va asista atât fiica regretatului actor, Katharina Kubrick, cât și coproducătorul pelicului, Jan Harlan.

Potrivit organizatorilor, este pentru prima dată când se realizează o copie de 70 milimetri pornind de la negativul original al unui film, fără retușuri digitale, efecte remasterizate sau schimbări de montaj.

Aceștia au mai afirmat, prin intermediul unui comunicat, faptul că „regizorul american Stanley Kubrick (1928-1999) s-a impus cu acest film ca unul din realizatorii “cei mai revoluţionari şi mai influenţi din istoria cinematografiei”.

Citește și: Cine sunt câștigătorii Festivalului de Film de la Cannes 2017

În comunicatul festivalului se precizează că regizorul Christopher Nolan, mare admirator al lui Kubrick și realizator al filmului nominalizat la Oscar „Dunquerke” în 2017, a participat la noua copie, în strânsă colaborare cu echipele studioului Warner Bros.

Directorul Thierry Frémaux a declarat că este o mare onoare ca Festivalul de la Cannes să marcheze jumătate de secol de existenţă a acestui film, subliniind că formatul de 70 de milimetri este o dovadă că “filmul a fost inventat pentru marele ecran”.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 18 și 19 mai.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: