Esti aici
Acasa => Retete => Dulceata de Piersici

Dulceata de Piersici

In ultimul timp am o pasiune speciala pentru iaurtul grecesc simplu combinat cu dulceata de casa aromata, sau miere. Pe parcursul sezonului de fructe am improvizat multe combinatii de dulceata, dar pe aceasta de piersici abia asteptam s-o pregatesc. O „vedeam” si „simteam” inca inainte sa ma apuc de gatit – trebuia sa fie cu aroma fina si bucatele stafidite de piersici, culoare placuta si clara, etc.

Pentru ca sa iasa anume asa dulceata de piersici(si nu numai), de obicei aplic metoda fierberii cate 5-10 minute, dar timp de 3-4 zile. Deci timpul total de fierbere nu va fi mai mult de 30 de minute la aceasta dulceata, dureaza mai mult procesul de stafidire – dar aici doar lasati pe masa cratita cu dulceata si nu aveti treaba cu ea.

Astfel obtineti fructe intregi si stafidite, dulceata clara si zeama mai densa. Efortul este minim, observati pasii si reteta, dar va veti bucura tot sezonul de o dulceata de piersici super aromata si delicioasa!

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: