Esti aici
Acasa => Monden => Drama care i-a marcat viața Corneliei Catanga! A fost născută prematur și nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuire

Drama care i-a marcat viața Corneliei Catanga! A fost născută prematur și nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuire

Supranumită Regina muzicii lăutărești, regretata Cornelia Catanga nu a avut o viață tocmai roz… Ba chiar, la naștere, a fost cât pe ce să nu supraviețuiască. Artista a dezvăluit recent cum, atunci când a venit pe lume, a fost aruncată de către bunica și mătușa sa, care au crezut că nu era în viață!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cornelia Catanga a venit pe lume într-o zodie norocoasă, dat fiind că, la naștere, artista cântărea doar 850 de grame și a fost considerată, practic, moartă. Se pare că mama ei, în perioada sarcinii, ar fi făcut mai mult efort decât era cazul, iar nașterea s-a produs prematur.

Drama care i-a marcat viața Corneliei Catanga! A fost născută prematur și nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuireDrama care i-a marcat viața Corneliei Catanga! A fost născută prematur și nu i s-a dat nicio șansă de supraviețuire

Cornelia Catanga, considerată moartă la naștere

Cornelia Catanga a fost considerată moartă din primele clipe de viață, iar asta deoarece mama ei a născut-o acasă. Femeia, însărcinată cu ea în 7 luni, mersese în pădure să adune lemne de foc, iar când s-a întors, din cauza efortului, au apucat-o contracțiile. Nu a mai ajuns nici măcar la dispensar, ci a chemat moașele să o ajute să aducă bebelușul pe lume.

Dat fiind că era atât de mică și nu respira deloc, moașa a concluzionat că fetița murise, și atuncia pus-o într-o cârpă și a aruncat-o sub pat, ca să nu fie văzută de mama ei.

”Eram vânătă din cap până în picioare, nu respiram. Sora mamei mele a spus: „Aoleu, pentru neagra asta să se nenorocească sora mea”. Am fost aruncată sub patul în care era maică-mea. Bunica mea mi-a spus că, în momentul în care m-au luat într-o cârpă, m-au aruncat sub pat, pentru că eram neagră, vânătă toată și nu respiram. Și au zis pe cine să salveze, pe maică-mea sau copilul?!”, a mărturisit Cornelia Catanga la Antena Stars, chiar la ultimul interviu acordat, pe data de 9 martie.

Citește și: Cove și-a cunoscut soția când era implicat în altă relație. Cum a început relația lor și cum a cerut-o în căsătorie: „Nu a fost deloc ceva spontan”/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este Iulia Cazacu de la Burlacul. I-a oferit un cadou lui Andi

Citește și: Gina Pistol, Smiley și fetița lor, sub puterea cifrei 9! Ce semnificație are 9 în numerologie

Citește și: Meghan Markle, atacată dur de sora ei, Samantha, după interviul cu Oprah: „Adevărul a fost complet ignorat”

Viața i-a fost salvată, practic, de faptul că a început să plângă… Artista a povestit că bunica și mătușa ei s-au dus totuși să verifice ce se întâmpla cu bebelușul pe care-l crezuseră mort și, spre norocul ei, Cornelia Catanga a început să plângă în momentul în care au atins-o.

”Sora mamei mele a zis: „Ia să vedem ce e cu fata!”, și atunci am început să țip”, a mai spus artista, pentru sursa citată.

„M-a iubit Dumnezeu”

Acum doi ani, în luna iulie, îndrăgita artistă de muzică lăutărească a mai avut o cumpănă… Cornelia Catanga a suferit un infarct și a văzut moartea cu ochii. Din fericire, după ce a fost dusă de urgență la spital, a reușit să depășească momentul cu bine și s-a întors acasă alături de familie în câteva zile.

„Am fost la un pas de moarte, dar m-a iubit Dumnezeu. M-a mai lăsat pentru că le-am făcut mult bine oamenilor, am un suflet bun. În spital m-am speriat de toată aparatura aia, mi-a fost foarte frică. Le mulţumesc tuturor celor care m-au readus la viaţă.

Din păcate, vreo două luni trebuie să stau departe de scenă. Pierd nişte contracte, rămân fără bani, am nevoie şi de tratament, nu ştiu ce voi face. Zilnic trebuie să iau o anume pastilă pentru inimă. Stentul pe care mi l-au pus, un dispozitiv care ajută la circulaţia normală a sângelui, este foarte bun, mă ajută să respir mai bine. Ce mi-aş dori e să pot dormi, căci am grave insomnii. Mă tot gândesc prin ce am trecut”, mărturisea Cornelia Catanga la scurt timp după externare.

Cornelia Catanga, supranumită Regina Muzicii Lăutărești, a încetat dn viață vineri dimineață, la Spitalul Universitar din București, unde ajunsese infectată cu COVID-19. Boala era deja într-un stadiu avansat, astfel că medicii nu au mai reușit să o salveze.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: