Esti aici
Acasa => Monden => Dan Helgiuc l-a dublat pe Will Smith în ultima producție Disney, Alladin. Câți bani a primit

Dan Helgiuc l-a dublat pe Will Smith în ultima producție Disney, Alladin. Câți bani a primit

Dan Helciug, solist și actor-păpușar, își închiriază adesea vocea în filme celebre de desene animate, dar și în reclame. Recent, Dan Helciug l-a dublat pe Will Smith în ”Alladin”, ultima sa producție Disney, cu buget impresionant. Câți bani primește cântărețul ca să-și ”închirieze” vocea în spectaculoasele pelicule Disney.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

”Câștig bani din dublat voci pentru desene animate, am avut și un film, pentru export, dar pun voci și în reclamă”, povestea recent cântărețul trupei ”Spitalul de Urgență” pentru playtech.ro. Dar, cea mai dragă producție i-a fost ”Alladin”, în care este Duhul, și pentru care a muncit aproape două luni.

”Eu sunt și actor, colaborator Disney/Pixar/Ager Film (sunt vocea lui Will Smith în varianta autohtonă dublată a filmului „Aladdin”, de la Disney)”, spune Dan Helciug.

Deși artiștii nu doresc sau nu au voie, prin contract, să dezvăluie sumele primite din astfel de colaborări, reporterii impact.ro au aflat cu cât este plătită o vedetă care muncește enorm în studioul de înregistrări, pentru a dubla voci în pelicule de desene animate:

”Actorii sunt plătiți cu sume cuprinse între 1 și 7 euro, pentru o replică, dar sunt multe repetiții, nu e foarte simplu. Acest tarif este în funcție de rol, de numărul de replici, de valoarea artistului, se fac multe probe ca să reușești să dublezi o voce”, au declarat apropiații lui Dan Helciug.

„Eu și soția mea mai facem și dublaje, în filmele de desene animate sau în alte producții Disney. Am fost ba ursuleți, ba bufnițe. E plăcut, deși nu e ușor, nu e simplu. Mă recunoaște lumea și după voce, nu numai după chip, în mall-uri, când ieșeam la cumpărături”, a spus actorul pentru aceeași sursă.

Citește și: FOTO! Romanița Iovan a făcut furori pe plajă în bikini la 54 de ani!Ce eforturi face pentru a se menține slabă

Citește și: DIETA cu care Romanița Iovan se menține în formă.Designerul arată la 54 de ani ca la 20, când era fotomodel

Citește și: Primul lucru pe care Cosmin Natanticu l-a făcut la întoarcerea din Asia Express:„Când am ajuns…’ / EXCLUSIV

Eugen Cristea și-a închiriat vocea și în „Norm de la Polul Nord”, fiind vocea pescărușului Socrate, rol care i-ar fi adus peste 1.000 de euro.

Dar și Andreea Marin s-a amuzat copios. Vocea ei este lesne de recunoscut în pelicula „Păsări libere”, în care este curca Jenny:

„Fug spre Buftea, să intru din nou în pielea unui personaj animat. Cu oameni frumoși în jur, care nu au uitat să mai fie copii, din când in când”, își anunța ea fanii, pe conturile sociale.

Vedetele cu voci aparte câștigă bani frumoși și din reclame, campioană la numărul de contracte fiind, de departe, Cătălina Mustață:

”Unii actori iau doar 100 de euro, pentru o reclamă, dar cei experimentați, cu un timbru vocal impresionant, primesc și 2.000 de euro”, au mai menționat aceleași surse.

„Am trăit mai mult din reclame, în pandemie, cu vocea, ca să zic așa, da. Eu am un microfon profesional cu mine, cu care pot face înregistrări, așa că nu a mai fost nevoie să mă cheme la studio”, a adăugat actrița, care are la activ sute de reclame, la diverse produse, de la cele alimentare, la cele cosmetice, vocea sa aducându-i, de-a lungul vremii, zeci de mii de euro.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: