Esti aici
Acasa => Moda => Cum am reușit să salvez trei perechi de pantofi cu ajutorul unor specialiști

Cum am reușit să salvez trei perechi de pantofi cu ajutorul unor specialiști

Sunt genul de persoană care mă atașez foarte mult de hainele pe care le port. Probabil din acest motiv voi purta anumite produse mai des decât ar trebui. În momentul în care se produce o anumită stricăciune sau uzură și se poate masca încerc să salvez produsul. Probabil te întrebi de ce. Răspunsul e simplu. Anumite haine au fost create să le purtăm mai des sau de ce nu să ne țină o viață.

Acești pantofi pe care îi voi prezenta o parte dintre voi i-ați putut observa și pe contul de Instagram Stil Masculin. Restul îi veți descoperi aici. Am purtat niște pantofi colorați care de-a lungul timpul s-au zgâriat foarte tare. I-am dus într-o parte și alta pentru o recondiționare, dar nu am primit soluții. Până am discutat cu cei de la Paprezzo.

Andrei mi-a explicat toată procedura pe care a făcut-o pentru a recondiționa acești pantofi.

Înainte de a începe procesul de recondiționare, trebuie analizată pielea, pentru a cunoaște tipul de piele și pentru a știi care pași trebuie urmați. Odată ce se cunoaște acest prim aspect, urmează curățarea pielii. Se aplică soluția împotriva mucegaiului și a prafului pe o cârpă de bumbac și se îndepărtează prin mișcări circulare impuritățile. În cazul modelelor de pantofi vopsite, se îndepărtează stratul de vopsea (culoarea) cu o soluție spirtoasă. Pentru a putea revopsi perechea de încălțăminte, acest pas este esențial.

Următorul aspect este îndepărtarea cutelor, în măsura în care permite pielea. Un calapod este introdus în interior pantofului, astfel încât pielea să fie întinsă în limita posibilului, urmând apoi, cu o suflantă, aerul cald să fie îndreptat către piele (este nevoie de atenție, deoarece pielea poate fi arsă dacă aerul fierbinte este prea aproape de piele). După ce pielea a fost uscată în urma îndepărtării culorii și cutele au fost scoase, se aplică noua bază de vopsea. Se optează pentru o culoare mai închisă decât cea inițială tocmai pentru ca vopseaua să aibă acoperire mare asupra urmelor de uzură. Vopseaua necesită un timp de uscare de aproximativ 2 ore.

Odată uscată vopseaua, atenție e îndreptată spre talpă. Tălpile care permit recondiționare sunt cele din crupon (piele) și cele din microporos (spumă). Talpa este curățată și îndreptată prin șlefuire, urmând ca apoi să fie aplicat stratul de ceară care îi oferă atât protecție împotriva umezelii, cât și un aspect lucios (ceara se aplică doar pe talpa de crupon). Penultimul pas al procesului este aplicarea, prin mișcări circulare, a cremei cu ceară de albine, care hidratează intens pielea. Odată ce aceasta a pătruns în porii pielii, ajungem la pasul final, și anume, lustruirea pantofului cu o perie din par natural de cal.

De regulă ei nu prea fac recondiționări. Au făcut o excepție și mi-a păcut așa de mult rezultatul încât am dorit să dau această informație mai departe.

În schimb, Paprezzo fac pantofi la comandă. Probabil voi ajunge să testez acest serviciu. Mai jos poți vedea câteva din perechile lor.

The post Cum am reușit să salvez trei perechi de pantofi cu ajutorul unor specialiști appeared first on Stil Masculin .ro.

Powered by WPeMatico

Articole similare

Sus
%d blogeri au apreciat: